Planul lui Vladimir Putin pentru Ucraina. Nimeni nu mai credea că e în stare să facă aşa ceva

Planul lui Vladimir Putin pentru Ucraina. Nimeni nu mai credea că e în stare să facă aşa ceva
Care este planul lui Vladimir Putin pentru Ucraina

În aceste zile se vorbește intens de planul lui Vladimir Putin pentru Ucraina. Liderul de la Kremlin a făcut dezvăluirile în cadrul unei ședințe a Consiliului pentru Drepturile Omului. A promis că va continua să bombardeze infrastructura energetică a Ucrainei, care a lăsat milioane de oameni fără aprovizionarea vitală. Când nimeni nu mai credea că e în stare să facă aşa ceva, Putin surprinde din nou Occidentul.

Care este planul lui Vladimir Putin pentru Ucraina

Zilele trecute a avut loc reuniunea miniștrilor de externe ai NATO la București. În cadrul întâlnirii alianța de apărare a promis un sprijin neclintit Ucrainei. De cealaltă parte, Rusia continuă să vizeze infrastructura ucraineană. Șeful NATO, Jens Stoltenberg, l-a acuzat pe președintele Vladimir Putin că „folosește iarna ca pe o armă de război”.

Rusia a atacat comentariile Papei în tereni duri. Potrivit Pontifului, unele grupuri minoritare de soldați ruși s-au comportat mai rău decât altele în invazia din Ucraina. Papa a făcut comentariile sale într-un interviu pe care l-a acordat revistei America, o revistă a ordinului iezuit catolic.

Dar, a venit ziua de miercuri, când Vladimir Putin a ținut un nou discurs. În cadrul ședinței de ieri, s-a aflat care este planul lui Vladimir Putin pentru Ucraina. acesta spunând că armata sa ar putea lupta în Ucraina pentru o perioadă lungă de timp:

„În ceea ce privește durata operațiunii militare speciale, ei bine, desigur, acesta poate fi un proces de lungă durată”, a declarat Putin, folosind termenul său preferat pentru invazia Rusiei, începută în februarie.

În cadrul unei reuniuni televizate a Consiliului său pentru Drepturile Omului, Putin a făcut declarații uluitoare. Liderul rus a declarat că rușii se vor „apăra cu toate mijloacele pe care le avem la dispoziție”. În același timp afirmă că Rusia este văzută ca „o țară de mâna a doua care nu are dreptul să existe deloc”.

„Riscul de război nuclear este în creștere”

În același discurs, Vladimir Putin a reamintit că riscul unui război nuclear este în creștere. Este ultimul dintr-o serie de astfel de avertismente date de liderul de la Kremlin. Cu toate astea, mai declară Putin, Rusia își vede arsenalul ca pe un mijloc de a riposta, nu de a lovi prima.

Vladimir Putin a mai spus că nu există niciun motiv pentru o a doua mobilizare în acest moment, după o chemare a cel puțin 300.000 de rezerviști în septembrie și octombrie. Putin a precizat că 150.000 dintre aceștia au fost desfășurați în Ucraina: 77.000 în unități de luptă, iar ceilalți în funcții defensive. Restul de 150.000 se aflau încă în centre de pregătire.

„Nu am înnebunit. Ne dăm seama ce sunt armele nucleare. Avem aceste mijloace într-o formă mai avansată și mai modernă decât orice altă țară nucleară.

Dar nu suntem pe cale să alergăm în jurul lumii fluturând această armă ca un brici. În aceste condiții, a vorbi despre orice măsuri suplimentare de mobilizare pur și simplu nu are sens”, a spus el.

Putin a discutat rareori despre durata probabilă a războiului, deși s-a lăudat în iulie că Rusia abia a început. De atunci, Rusia a fost forțată să se retragă în mod semnificativ. Cu toate astea, a declarat că nu regretă că a lansat războiul. În același timp, surprinzător, a recunoscut că este cel mai devastator pentru Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace.

Urmăriți Playtech.ro și pe