Plantele pe care trebuie să le semeni în octombrie. Așa vei avea cele mai bune rezultate

de: Ioana Bucur
03 10. 2023

Dacă vrei să te bucuri de o grădină plină de roade la vară, trebuie să faci primele pregătiri din toamnă. Află, din rândurile de mai jos, care sunt plantele pe care să le semeni în octombrie. Vei vedea că vei obține astfel cele mai bune rezultate.

Primele pregătiri se fac imediat după ce se încheie recolta

Toamna, grădinarii din toate colțurile țării strâng ultimele serii de fructe și legume. În această perioadă, se fac pregătirile pentru sezonul rece, dar tot acum se fac și pași importanți pentru viitoarea recoltă.

Specialiștii au dezvăluit care sunt plantele pe care trebuie să le semeni în octombrie și care vor da primele roade în lunile de primăvară și vară.

Primul pe listă este usturoiul. Bulbii acestei plante au nevoie să stea o perioadă destul de lungă, în jur de 30 de zile, poate chiar 60, la temperaturi scăzute. Momentul ideal pentru plantarea usturoiului este luna octombrie sau chiar începutul iernii.

Care sunt plantele pe care trebuie să le semeni în octombrie

Fetica, numită și mache, salată de porumb sau salată de miel, este o plantă rezistentă la frig, poate fi recoltată pe tot parcursul iernii, fiind o cultură ideală pentru pentru sezonul rece.

Tot în această perioadă se recomandă plantarea mai multor soiuri de ceapă. Această plantă își va forma rapid rădăcini și hibernează în timpul iernii. Va fi gata să crească rapid odată ce vremea se încălzește primăvara.

Te-ar putea interesa și: Plantele pe care să nu le mai așezi la intrarea în casă. Vei avea mult ghinion!

Foto: Pixabay

În această perioadă se plantează și unele flori

Luna octombrie este momentul ideal și pentru a-ți imagina ce flori îți dorești să îți înfrumusețeze curtea primăvara și vara.

În aceste săptămâni, poți semăna Allium, cunoscută și sub denumirea de ceapă decorativă. Este o plantă spectaculoasă, cu tulpini înalte, ce pot depăși un metru înălțime, și flori mari, intens colorate – violet, roz, albastre sau albe – în formă de sferă.

Primula veris este o plantă perenă ce iubește umbra. Nu crește mai mult de 25 de centimetri, iar florile sale galbene vor fi vedetele grădinii.

Mazărea dulce se plantează și ea toamna, mai ales în luna octombrie. Pentru a te bucura de rezultate spectaculoase la începutul primăverii, este recomandat ca planta să fie ținută într-o seră, în timpul lunilor de iarnă.

Te-ar putea interesa și: Planta care poate face ravagii în grădină. Nu o planta sub nicio formă