Plantele pe care trebuie să le cultivi în grădina ta. Au cele mai parfumate flori

de: Bișinicu Andreea
17 04. 2022

Persoanele care sunt pasionate de grădinărit sunt de acord când spunem că nimic nu este mai relaxant și plăcut decât să plantezi câteva dintre florile tale favorite în grădină, astfel încât curtea casei tale să capete culorii vii și un parfum de invidiat. Care sunt cele mai aromate plante, perfecte pentru plantat.

Top 5 flori ce trebuie plantate în grădină

Liliac

Prima plantă în clasamentul celor mai frumoase flori de grădină este liliacul. Mov, parfumat, frumos, romantic, liliacul ornează perfect grădina din curtea casei tale.

Aroma sa îmbătătoare te invită la o sesiune de citit pe o bancă, în grădină, sau la o plimbare nocturnă, alături de partenerul de viață. Liliacul are flori în formă de con alb, albastru și violet, iar parfumul său unic este imposibil de uitat.

Lavandă

Lavanda este, cu siguranță, una dintre cele mai îndrăgite flori de către români. Are un parfum deosebit, dulce și misterios, iar petalele sale mov sunt pata de culoare ce lipsește din orice grădină.

De asemenea, lavanda arată minunat la marginea bordurilor din oraș, în scuarurile din piețe și pe masa ta din sufragerie.

Gardenie

O masă de flori albe drăguțe și un frunziș atractiv, toate fac din acest arbust un favorit și pot fi cultivate în ghivece, în containere și de asemenea în interior. Au un parfum memorabil și binecunoscut care îți va umple grădina pe parcursul lunilor de vară.

Iris

Nu e de mirare că irisul este folosit în industria parfumurilor. Florile irisului sunt extrem de colorate și versatile, iar aroma acestei plante te face să te gândești la o ploaie caldă de primăvară, învăluită

Folosit pentru a face parfumuri, pe lângă faptul că florile sunt uimitoare, colorate și versatile, irisul vine în toate formele și mărimile și sunt însoțite de o gamă de parfumuri și arome încântătoare.

Caprifoi

Capriforiul este una dintre cele mai versatile plante. Floarea vine în diferite forme și culori, iar parfumul său este imposibil de confundat.

Cunoscut și sub numele de Lonicera, caprifoiul este o plantă agățătoare ce poate fi pusă de-a lungul gardului sau pe o arcadă, la intrarea în grădină. Are o mireasmă extrem de dulce și plăcută.