Plantele pe care nu trebuie să le ții în casă. Cât rău îți fac, de fapt

de: Anca Lupescu
13 07. 2021

Plantele sunt superbe și înfrumusețează orice locuință. În plus, oferă un aer curat și fac dintr-o casă un cămin.

Cu toate acestea, unele plante nu fac deloc bine și nu este recomandat să le ții în casă. Unele sunt plante otrăvitoare, despre care mulți oameni nu știu că fac rău.

Iată ce plante să nu ții în casă

Leandrul este o plantă otrăvitoare, iar nu mulți oameni știu acest loc. E bine să eviți această plantă când vrei să îți decorezi casa, mai ales că animalele pot ingera frunzele și pot muri. Ele reprezintă un pericol și pentru copii, dar și pentru cei care locuiesc în acea casă.

Planta Flaimgo este o altă plantă pe care nu e bine să o ții în casă. Cu toate că rezistă oricăror condiții, aceasta are substanțe otrăvitoare și e periculoasă pentru animale și copii. Atunci când cineva e intoxicat cu planta flamingo, apar simptome precum arsuri în piept, răgușeală și dificultăți la înghițirea alimentelor.

Cyclamenul este o altă plantă care nu trebuie ținută în casă pentru că are componente otrăvitoare. Bulbii și rizomii sunt otrăvitoare și deși sunt sub pământ, animalele pot ajunge la ele și pot avea de suferit.

Iedera. Multă lume ține iedera pe balcon sau chiar în casă. Cu toate acestea, ea nu se ține decât în exterior, pentru că este și ea otrăvitoare, iar efectele ei sunt devastaoare, de la paralizie, comă, la convulsii și vomă.

Nici crizantemele sau hortensia nu se țin în casă, pentru că unele părți ale acestor plante sunt otrăvitoare. De la ele pot apărea dermatite, iar unele persoane sensibile pot suferi de vărsături și dureri de stomac dacă o ating.

Nici rhododendronul nu trebuie să fie folosit ca plantă decorativă. Toate părțile sale sunt otrăvitoare. Ea poate fi totuși ținută pe balcon, departe de copii și animale.

În cazul înghițirii vreunei părți ale plantei, efectele sunt extrem de grave și pot duce chiar la moarte.

Îndreaptă-te spre plante care aduc noroc și prosperitate în casă. Plante care sunt ușor de îngrijit și care rezistă oricăror condiții și temperaturi.