09 feb. 2023 | 11:14

Plantele de interior care nu sunt periculoase pentru pisica ta. Ce poți avea în casă

Diverse
Plantele de interior care nu sunt periculoase pentru pisica ta. Ce poți avea în casă
Plantele de interior care nu sunt periculoase pentru pisica ta. Le poți așeza oriunde în locuință, nu sunt toxice.

Stăpânii de animale care sunt și fani ai plantelor se confruntă deseori cu alegeri dificile, din cauza toxicității pe care o prezintă anumite flori. Te regăsești și tu în astfel de situații? Playtech Știri îți dezvăluie totul despre plantele de interior care nu sunt periculoase pentru pisica ta. Le poți ține în casă fără să te îngrijorezi cu privire la sănătatea animalelor.

Flori non-toxice pe care le poți păstra în casă sau apartament

Dacă ești un iubitor al plantelor de apartament, sigur ești la curent cu multe dintre ele ce pot să fie toxice pentru animalele de companie. Specialiștii atrag atenția periodic cu privire la pericolul la care pot fi expuși inclusiv copiii. La fel ca cei mici, pisica poate să consume frunzele unei flori, din curiozitate. Este important să alegi plante sigure pentru casa ta.

Nu toate plantele sunt toxice. Există câteva flori pe care le poți păstra în apartament sau în casă fără să te îngrijorezi că ar putea să provoace inflamații în cazul pisicilor. Bineînțeles, asta nu înseamnă că trebuie să le amplasezi chiar în zonele frecventate des de animalele de companie. Cert este că nu ar fi o problemă dacă acestea ar intra în contact cu ele.

Playtech Știri îți explică ce plante de apartament sigure pentru pisici poți să ții în locuința ta. Sunt non-toxice pentru animalele de companie, deci nici câinii nu sunt expuși pericolului. Chiar dacă mestecă frunzele sau rădăcinile unei plante dintr-un ghiveci, ești asigurat că nu se vor îmbolnăvi.

Plantele de interior care nu sunt periculoase pentru pisica ta

  • Copacul cu bani chinezesc/ Planta chineză a banilor

Arborele chinezesc al banilor este foarte cunoscut în rândul fanilor filosofiei Feng Shui. Este una dintre plantele sigure pentru animalele de companie, în mod special pentru pisici. Are frunze rotunde, cărnoase, de nuanța unui verde vibrant. Grădinarii spun că trebuie amplasată într-o zonă din casă luminată puternic. Nu trebuie udată foarte des, ci doar abundent.

  • Echeveria

Echeveria este o plantă suculentă dintre cele mai potrivite pentru persoanele care sunt iubitoare de natură, precum și de animale de companie. Prezintă rozete de culori ce pot varia de la verde-argintiu la verde-albastru. Este inofensivă pentru pisici și poți fi sigur că nu pune în pericol sănătatea lor în niciun fel. Trebuie să o așezi într-un loc în care să aibă parte de soare până la șase ore pe zi. Solul trebuie udat doar când este complet uscat.

  • Planta păianjen/ Voalul miresei

Nici această floare nu se regăsește pe lista plantelor toxice pentru câini și pisici. Poți să o păstrezi în casă fără să te îngrijorezi că animalele de companie s-ar putea intoxica din cauza ei. Așa cum sugerează și denumirea sa, este potrivită pentru spații înalte. O poți așeza pe rafturi, în coșuri suspendate sau pe pervazurile geamurilor – cu condiția să nu primească foarte multă lumină. Este cunoscută ca fiind o plantă rezistentă, dar trebuie să o uzi regulat.

  • Planta de rugăciune

Sigur ai auzit cel puțin o dată despre planta care îşi ţine frunzele ca şi cum se roagă pentru casa ta. E bine să o ai în apartamentul sau în casa ta. Nu este toxică pentru pisici și adaugă un plus de nuanță locuinței tale. Grădinarii recomandă amplasarea ei în spații cu lumină puternică, dar indirectă de la soare. Nu trebuie udată foarte des.

  • Orhideea

Dacă îți plac foarte mult orhideele, grădinarii te asigură că nu sunt toxice pentru animalele tale de companie. Totuși, ar trebui să ții cont de faptul că nu este recomandat să o ții în camera în care dormi. Această plantă este cunoscută drept o mare consumatoare de energie, efectele negative fiind resimțite în mod special de cei care au probleme cu imunitatea.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost dus în alt sat și bătut cu bestialitate
Digi24
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Fără vize în America. Data la care vor fi eliminate definitiv
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Capital.ro
Blocurile de pe strada surpată din Slănic Prahova sunt evacuate chiar acum | Raed Arafat, decizie de ultimă oră
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
PENALIZĂRI la PENSIE! Cine PIERDE BANI imediat
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro