Plantele care îți răcoresc casa. Sunt ideale dacă nu ai aer condiționat

Plantele care îți răcoresc casa. Sunt ideale dacă nu ai aer condiționat
Cateva plante de interior iti pot racori locuinta ca si un aparat de aer condiționat

În contextul în care energia electrică s-a scumpit foarte mult, românii se vor gândi foarte bine dacă să mai dea drumul la aerul condiționat sau nu, în contextul în care electrocasnicul consumă mult. Aceia care stau în dubiu trebuie să știe că există o serie de plante care îți răcoresc casa. Sunt ideale dacă nu ai aer condiționat sau vrei să faci economie la factura de curent.

Cinci plante pe care dacă le ai în casă nu mai ai nevoie de aerul condiționat. Care sunt plantele minune care îți răcoresc casa gratis

În afara faptului că oferă un decor frumos oricărei locuințe, plantele îndeplinesc două funcții vitale. Asigură calmul și ameliorează stresul, iar cea de-a doua funcție este legată de reglarea temperaturii și îndepărtarea căldurii, totul pe care naturală.

Mulți nu știu însă plantele absorb căldura pentru că au un mecanism fiziologic (transpirația) care ajută la scăderea temperaturii ambientale din jurul lor. Acest proces le face pe micile plante să absoarbă căldura, să evapore apă, astfel răcorind aerul în jurul lor. Care sunt plantele care îți pot răcori cu succes casa.

Leagănul lui Moise

Atunci când nu ai aer condiționat sau vrei să faci economie la factura de curent, o plantă care te poate ajuta să treci cu bine peste zilele caniculare este Leagănul lui Moise. Această plantă ajută la absorbția umidității, precum și la reglarea temperaturii din casa ta.

Palmierul chinezesc

Nu există o modalitate mai bună de a vă reîmprospăta spațiul din casă decât cu palmierul chinezesc. Palmierul chinezesc este o plantă foarte frumoasă cu frunze în formă de evantai, astfel că te vei îndrăgosti de ea.

Love Loop (planta Panglică)

Love loop sau malamadra, așa cum este cunoscută și planta panglică, este ideală pentru camerele care se încălzesc intens. Această plantă îmbunătățește calitatea aerului și absoarbe foarte repede căldura.

Arborele de cauciuc

Arborele de cauciuc este o altă plantă de interior care are o creștere rapidă și este foarte rezistentă. În plus, arborele de cauciuc reduce semnificatic umiditatea din casă.

Palmierul Areca

Palmierul Areca este o altă plantă care pe lângă faptul că este foartre frumoasă și necesită o îngrijire minimă, reduce temperaturile ridicate și, de parcă asta nu ar fi de ajuns, absoarbe substanțele toxice din mediu, precum benzenul și monoxidul de carbon. Această ultimă plantă ar putea fi foarte utilă în interioarele în care se fumează.