30 nov. 2021 | 12:38

Plantele care elimină mirosul urât din casă. Aşa vei avea mereu un aer curat în apartament

Utile
Plantele care elimină mirosul urât din casă. Aşa vei avea mereu un aer curat în apartament
Cum să scapi de mirosurile neplăcute din casă? Câteva plante te ajută

Care sunt plantele care te ajută să ai un aer curat în casă? Acestea elimină mirosurile urâte și te scapă de alte opțiunile cumpărate din comerț pe care dai banii aiurea. Cum să ai mereu un aer curat în locuința ta?

Ce plante elimină mirosul urât din casă?

Mulți oameni se confruntă cu mirosuri neplăcute în casă, mai cu seamă pe timpul sezonului rece când ferestrele sunt mai mult închise. Din păcate, chiar dacă le deschizi mirosul poate veni de afară. Cauzele pot varia de la prezența animalelor de locuință la obiceiul de a fuma în interior.

Cu toate că există opțiunea de a-ți cumpăra constant soluții pulverizante din supermarket-uri, te poți ajuta și de anumite plante care te ajută să scapi de mirosurile nedorite. Fiecare casă are miresme distinctive care vin de la mirosurile personale ale celor care locuiesc acolo, obiceiurile culinare sau tabieturile lor.

Trebuie să știi că o aerisire corectă și suficientă este de mare ajutor. De asemenea, trebuie să te asiguri că nu există umezeală în interiorul camerelor. Dacă vrei să te folosești de plante pentru o mână de ajutor în dreptul acestei probleme, află că citricele sunt cele mai bune pentru că mireasma lor este asociată cu ideea de curățenie și prospețime.

Mai mult decât atât, au și proprietăți calmante. Lămâiul este des întâlnit în casele românilor, dar poți opta și pentru iasomie pentru un parfum floral, gardenie sau mușcate. Dacă vrei să împuști doi iepuri dintr-o lovitură, este de ajuns să pui câteva ghivece cu plante aromatice în bucătărie unde să crești cu grijă: rozmarin, cimbru, mentă sau busuioc.

Ce trebuie să faci?

În felul acesta va mirosi frumos la tine în casă, dar vei avea la îndemănă și ingredientele potrivite și proaspete pentru rețetele tale. Mulți oameni preferă să aibă în casă și lumânări parfumate pentru a-i ajuta în această direcție.

Există extrem de multe variante în supermarket-uri cu lumânără parfumate sau uleiuri esențiale pe care să le pui sub un suport aprins care ajută să emane mai puternic mirosul.

Specialiștii recomandă totuși să nu uiți de aerisirea camerelor și să ai grijă să deschizi geamurile și ușile larg cel puțin când știi că pleci de acasă pentru o scurtă perioadă de timp.

De asemenea, dacă ești fumător este indicat să lași pe pervazul din exterior scrumiera pentru că deși este goală mirosul de tutun este îmbibat în ea. Dacă obiectul stă la căldură și într-un aer închis, emană mai puternic acest lucru.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Decizia luată de Guvern. Când se plătesc pensiile de Paște
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Capital.ro
Top 5 alimente care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate | Dr. Cezar: ”E favorizantă pentru apariția cancerului”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro