Planta superbă care înflorește spectaculos. Este ușor de îngrijit și are nevoie de apă doar o dată pe săptămână

de: Ionuț Vieru
08 07. 2024

Plantele nu lipsesc niciodată din casele gospodinelor. Nu sunt doar elemente decorative, ci multe dintre ele oferă beneficii semnificative. Florile necesită îngrijire constantă, dar dacă nu aveți timpul necesar, vă recomandăm o floare pe care trebuie să o udați doar o data pe săptămână.

Floarea care necesită minimul de îngrijire

Plantele nu numai că adaugă o notă naturală, ci transformă și camerele, oferindu-le personalitate și căldură. Cu toate acestea, menținerea lor în stare optimă poate fi o provocare, deoarece fiecare specie are propriile cerințe de îngrijire care trebuie îndeplinite în mod regulat.

Dacă ești genul de persoană care adoră florile, dar nu are timpul necesar pentru a avea grijă de ele, atunci avem floarea perfectă pentru tine. Begonia este o opțiune excelentă pentru cei care caută o plantă decorativă rezistentă și ușor de întreținut.

Este originară dintr-un climat tropical și o putem găsi în peste 1.800 de specii diferite. Begoniile oferă o gamă largă de culori, forme de frunze și dimensiuni de flori, făcându-le versatile pentru a se potrivi oricărui stil de decorare interioară.

Trebuie udată o singură dată pe săptămână

Ceea ce face begonia deosebit de atractivă este capacitatea sa de a supraviețui cu minimul de apă. Această plantă trebuie udată doar o dată pe săptămână, deci este ideală pentru persoanele care preferă să nu-și facă griji în mod constant cu privire la udarea plantelor.

Cu toate acestea, este important să vă asigurați că îi oferiți o udare generoasă când va veni momentul. Pe de altă parte, begoniile au nevoie și de lumina indirectă a soarelui și de un mediu umed pentru a crește puternic și sănătos.

Cel mai bine este să le plasați în locuri cu lumină puternică, dar indirectă, cum ar fi lângă o fereastră, dar fără expunere directă la soare.

În timpul iernii, begonia se udă la fiecare șapte sau nouă zile, iar vara este recomandată udarea la trei zile. Este important să evitați umezirea frunzelor și florilor.

Pe lângă apă begonia are nevoie de o temperatură caldă, deoarece este originară din climatele tropicale. În general, are nevoie de 13-22 de grade Celsius.