Planta de apartament pe care să o pui în dormitor. Oxigenează camera şi te ajută să dormi mai bine!

de: Ioana Bucur
01 03. 2023

În ultimii ani, au devenit elemente aproape nelipsite din planurile de design interior, fiind una dintre cele mai simple și puțin costisitoare moduri de a da viață și culoare unei încăperi. Studii realizate în ultimii ani au dezvăluit care este planta de apartament care nu ar trebui să îți lipsească din dormitor. Oxigenează camera și te ajută astfel să dormi mai bine.

Care este planta de apartament pe care să o pui în dormitor

Pentru unii, sunt pasiune, un mod plăcut de a-și petrece timpul liber, pentru alții, doar obiecte de decor interior ce dau personalitate și culoare încăperilor în care sunt puse. Dacă sunt alese nu doar în funcție de criterii estetice, pot juca un rol important în îmbunătățirea calității vieții oamenilor.

Mai multe studii realizate în ultimii ani au demostrat efectele benefice pe care anumite plante le au în purificarea aerului și ameliorarea alergiilor, acțiuni prin care ajută la obținerea unui somn odihnitor și la reducerea nivelului de stres.

O cercetare realizată în anul 1989 a ajuns la concluzia că plantele de apartament care au frunze mai mari pot purifica aerul din încăpere mai repede. Unele absorb și umezeala, ceea ce reduce semnificativ riscul apariției și dezvoltării mucegaiului.

Citește și: Plantele de apartament toxice. Trebuie să scapi repede de ele, toţi românii le au în casă!

Recomandările specialiștilor

Specialiștii din domeniu au făcut un top al plantelor ce nu ar trebui să lipsească din dormitoarele oamenilor, pe prima poziție fiind aleasă Aloe Vera.

Este deja întâlnită în foarte multe locuințe, fiind preferată de mulți pentru că nu este deloc pretențioasă, alegerea perfectă pentru începători.

Aloe Vera face parte din categoria suculentelor. Aceasta nu doar va purifica aerul din dormitor, frunzele sale conțin celebrul gel de aloe vera, un ingredient aproape nelipsit din numeroae produse de îngrijire a pielii.

O altă opțiune aproape la fel de eficientă este Planta Șarpe. Aproape că nu are nevoie deloc de îngrijire, pot trece și câteva săptămâni între udări fără să fie afectată într-un mod negativ.

Podiumul este completat de o plantă pe care o găsim nu doar în magazinele de specialitate, dar și în supermarketuri – Dracaena cu muchii roșii. Frunzele sale spectaculoase purifică aerul din jur și își mențin culoarea intensă pe tot parcursul anului. Nu are nevoie de foarte multă lumină și nici de udări prea dese.

Citește și: Planta de primăvară adorată de români care a ajuns să fie mai scumpă decât carnea de porc. Se vinde bine în toate pieţele