Planta cu care să cureți tigăile arse. Face minuni în bucătărie, sigur nu știai

de: Ana Chivu
04 02. 2023

Din ce în ce mai multe gospodine își doresc să cunoască trucuri care să le fie de ajutor în ziua destinată curățeniei. De asemenea, doamnele vor și câteva metode prin care să economisească în aceste vremuri greu încercate din punct de vedere financiar. Iată că specialiștii au oferit noi detalii despre o opțiune specială care te va face să uiți de frecatul tigăilor. Ce trebuie să folosești ca să nu mai ai tigăi arse?

Truc pentru casă: cu ce plantă să cureți tigăile arse?

Doamnele vor să știe din ce în ce mai multe trucuri pentru ca locuința lor să fie curată. Desigur că cele mai multe sunt perfecționiste și își doresc să facă o curățenie de nota 10.

Din păcate, acest proces este întunecat de tigăile arse care pare că nu au o rezolvare. Iată că specialiștii au venit cu câteva sfaturi care să le ajute pe gospodine. Acestea au nevoie doar de o plată deosebită care se poate folosi și în anumite preparate. Mai exact, este vorba despre rubarbă.

Nu mulți oameni știu, dar planta menționată te poate scăpa de arsurile de pe tigaie foarte rapid. Concret, trebuie să o tai și să începi să freci zonele pe care le vrei curățate, iar mai apoi să speli cu un detergent de vase și să clătești simplu recipientul.

Beneficii

Rubarba este cunoscută ca Rheum rhabarbarum pentru specialiști, dar și ca revent. Aceasta este o plantă perenă care își are originea în Asia și poate atinge înălțimea de 1-2 metri. În unele zone este considerată fruct, iar în altele doar o legumă. Indiferent de acest detaliu, planta oferă diverse beneficii:

Proietne – 0.39 g
Carbohidrați -31.2 g
Fibre -2 g Zaharuri- 28,7 g
Calciu – 145 mg Fier – 0,21mg
Magneziu – 12 mg Fosfor- 8 mg
Postasiu – 96 mg
Vitamina C- 3,3 mg
Vitamina B6 – 0.02 mg

Majoritatea doamnelor care o folosesc fac des dulceață de rubarbă care poate fi consumată cu clătite, cornulețe cu zahăr pudră sau diferite prăjituri cu aluat. De asemenea, aceasta este minunată într-un suc natural alături de căpșuni, banane, rodie sau portocale.

Desigur că gospodinele pot face diverse experimente în bucătărie, așa că pot să gătească și o plăcintă delicioasă cu rubarbă și cremă de vanilie.

Aceasta sună complicat, dar în realitate doar trebuie să gătești ca la carte rubarba cu puțin zahăr și să te ocupi de aluatul care trebuie să fie pufos și aromat. Acestea se pun împreună la cuptor la 180 de grade Celsius pentru cel puțin 15 minute și totul este gata.