Planta care te scapă de păianjenii din casă. Va și parfuma întreaga locuință

de: Sabina Anastasia
16 02. 2023

Îți plac florile de apartament, dar atrag o mulțime de insecte în locuință? Playtech Știri îți arată care este planta care te scapă de păianjenii din casă. Înfrumusețează încăperea în care o pui, o va parfuma și, în plus, nu are nevoie de îngrijiri speciale. Doar în prima fază a cultivării sale, va fi nevoie să o uzi de două ori pe săptămână.

Planta care te scapă de păianjenii din casă

Multe gospodine obișnuiesc să își decoreze încăperile din locuință cu plante. Nu doar datorită calităților lor estetice, ci și datorită beneficiilor pe care le au asupra organismului uman. Nu este o noutate faptul că multe flori de apartament atrag insecte în case. Uneori, acestea invadează camerele chiar și în lipsa plantelor.

Dacă îți place să locuiești în spații cât mai verzi și pline de viață, fără să te îngrijorezi cu privire la invaziile de insecte, Playtech Știri are exact soluția pentru tine. Poți scăpa inclusiv de păianjenii din casă cu ajutorul unei plante. Este vorba despre lămâi. Datorită aromei sale intense, îți va și parfuma locuința.

Nu este deloc greu să cultivi lămâi. Dacă nu vrei să începi tocmai de la zero cu această sarcină, este suficient să cumperi un arbust sau un pom de dimensiuni mici și să îl plasezi în încăperea afectată de păianjeni și/sau insecte. Dacă artropodele s-au răspândit în mai multe camere din casă, se recomandă amplasarea unui pom mic de lămâi în fiecare dintre ele.

Nu este deloc dificil să te îngrijești de un lămâi. Dacă ești o persoană cu un program de muncă aglomerat sau haotic și nu dispui de mult timp liber pentru a te ocupa de sarcini suplimentare, lămâiul nu va fi un motiv de îngrijorare.

De câte ori pe săptămână să uzi un lămâi

În general, un lămâi se dezvoltă frumos în spații luminoase. Așadar, dacă vrei să te bucuri de el pentru perioade mai lungi de timp, este recomandat să-l pui în zonele de sud-vest ale locuinței tale. Îl poți plasa de-a lungul peretelui, pentru a fi ferit și protejat de eventuale contacte nedorite.

De obicei, un lămâi trebuie să fie plantat într-un ghiveci încăpător. Pomul se dezvoltă sănătos într-un sol de adâncime medie, care să prezinte o ușoară aciditate. Atenție! Potrivit celor mai experimentați grădinari, trebuie să asiguri un drenaj foarte bun în cazul unei astfel de plante. Este esențial ca rădăcinile să nu putrezească.

Un lămâi nu are nevoie să fie udat deseori. Dacă îl cultivi tu, la tine acasă, în primele săptămâni trebuie să fie udat de cel puțin două ori. Dacă ai cumpărat pomul direct de la magazin sau florărie, probabil a dezvoltat deja o anumită toleranță la condiții de secetă, astfel încât trebuie să uzi solul doar când este uscat. Ai grijă, în schimb, să nu se mențină umed.

Este recomandat să muți pomul de lămâi din încăpere, atunci când vrei să o aerisești, dacă afară temperaturile sunt scăzute. Pomii tineri, în mod deosebit, sunt sensibili la condiții de frig.