Planta care îşi ţine frunzele ca şi cum se roagă pentru casa ta. E bine să o ai în apartament

Planta care îşi ţine frunzele ca şi cum se roagă pentru casa ta. E bine să o ai în apartament
Planta care îşi ţine frunzele ca şi cum se roagă. E bine să o ai în apartamentul sau casa ta. Cum funcționează.

Planta care îşi ţine frunzele ca şi cum se roagă. Este cunoscută pentru modul în care se desfășoară pe parcursul unei zile. Specialiștii în filosofia Feng Shui sunt de părere că fiecare persoană ar trebui să aibă cel puțin o astfel de specie în apartament sau în casă. Este ușor de cultivat și atrage numai energii pozitive.

Planta care îşi ţine frunzele ca şi cum se roagă

Planta care se „roagă” pentru casa ta este foarte atractivă. Rolul său nu este, însă, doar estetic. Florile Marantaceae, fiindcă despre acestea este vorba, pot contribui la atragerea energiilor bune în locuința ta. Plantele așa-zise „de rugăciune” sunt asociate cu elementul Lemn. Asta înseamnă că atrag noroc și prosperitate.

Elementul Lemn din filosofia Feng Shui este asociat cu creativitate, sprijin emoțional, noroc, creștere, prosperitate, reînnoire și vitalitate. Specialiștii în concepțiile teoriei mai sus amintite spun că plantele din familia Marantaceae reduc energia negativă din casa ta. Ele au putere de a sustrage negativitatea și de a radia, simultan, pozitivitate.

Plantele din famila Marantaceae se mișcă continuu, pe o perioadă de 24 de ore. Ziua, frunzele lor sunt coborâte. Noaptea, însă, se înalță ca două mâini în rugăciune. Unii spun că acest mecanism a fost dezvoltat pentru a capta eficient apa, florile fiind regăsite, cel mai des, în sălbăticie în pădurile tropicale.

Astfel, frunzele plantelor coboară, ziua, pentru a absorbi umezeală sau pentru a „prinde” stropii de ploaie. Noaptea, în schimb, frunzele se ridică, pliindu-se, pentru a reține apa și a o stoca.

Unde să așezi plantele Marantaceae în casa ta

Plantele de rugăciune, așa cum au fost supra-numite, au nevoie de aproximativ șase până la opt ore de lumină naturală puternică. Specialiștii Feng Shui recomandă să așezăm florile Marantaceae la aproximativ un metru jumătate de ferestrele orientate spre est sau spre sud-est. Astfel, plantele vor dispune de suficientă cantitate de lumină solară.

Plantele Marantaceae atrag imediat norocul și țin departe necazurile. Dacă vrei să le pui în camere îndreptate spre sud sau sud-vest, este bine să le așezi la doi metri de fereastră. În acest fel, le vei proteja de razele directe de lumină de afară.

Pentru că plantele de rugăciune sunt asociate cu elementul Lemn, este bine să fii atent unde le poziționezi. Potrivit principiilor Feng Shui, este bine să le pui în zonele estice sau sud-estice ale apartamentului sau casei tale. Aceste zone din locuință sunt dedicate familiei și încurajează atingerea prosperității și a bogăției.

Urmăriți Playtech.ro și pe