22 ian. 2022 | 18:22

Planta care aduce noroc și belșug în fiecare apartament. Cum trebuie îngrijită, de fapt

Utile
Planta care aduce noroc și belșug în fiecare apartament. Cum trebuie îngrijită, de fapt
Plantele, se spune, aduc noroc în casă

Plantele sunt esențiale în canalizarea fluxului natural de energie pozitivă. De asemenea, ele purifică mediul înconjurător prin absorbția dioxidului de carbon și oferă o ușurare a stresului. În afară de aceste sapecte, se crede că un anumit timp de plante pot aduce noroc în casă și, de ce nu, chiar belșug, precum planta „Sporul casei”. Plantele sunt un accesoriu frumos pentru casă, dar ele pot oferi mult mai mult decât aspectul lor. Anumite plante de apartament au fost sinonime cu norocul  timp de secole și pot aduce energie pozitivă în viața noastră.

Plantele aduc noroc în casă

Diferite țări din întreaga lume au nenumărate interpretări ale plantelor și ale semnificației lor. De exemplu, vechea practică chineză a Feng Shui sugerează că modul în care ne folosim spațiul și ceea ce punem în el dictează energia din casele noastre și că amplasarea perfectă a plantelor de interior poate aduce noroc, bogăție și prosperitate în spațiul nostru de locuit.

De exemplu, se spune că „Planta de bani” (pothos) este cunoscută pentru că aduce bogăție și noroc în casă și ajută la depășirea obstacolelor financiare. Planta acționează ca purificatoare naturale de aer, deoarece filtrează toxinele din aer. Necesită foarte puțină întreținere.

Conform unor superstiții populare, și plantele de bambus Bonsai, care sunt legate de practica feng shui, aduc noroc în viața oamenilor. Se crede că păstrarea bambusului bonsai în casă alungă negativitatea și promovează pozitivitatea în mediul înconjurător.

„Sporul casei” aduce belșug și noroc, în credința populară

Puțini știu că, în practica populară, planta denumită „Sporul casei” este asimilată cu prosperitatea, belșugul și norocul. Planta, cu denumirea științifică „Impatiens” este un gen de peste 1.000 de specii de plante cu flori, larg răspândite în emisfera nordică și la tropice. Împreună cu genul Hydrocera, reprezentant de o singură specie, „Impatiens” alcătuiesc familia Balsaminaceae.

Planta a fost, preponderent, regăsit dincolo de ocean, mai exact în America de Nord, în sălbăticie, dar au ajuns treptat să devină ornamente în jardinierele montate în grădinile publice, sau chiar în curțile oamenilor. „Sporul casei are frunze simple, care sunt de obicei dispuse alternativ de-a lungul tulpinii.

Frunzele superioare sunt deseori în formă de trei sau mai multe frunze care apar în cerc de pe tulpină. Florile „Sporul casei”, care pot fi purpurii, galbene, roz, roșii sau albe, au o formă neregulată și apar de la axila frunzelor. Pot fi solitare sau în ciorchini mici. Numele, care înseamnă în engleză „nerăbdător”, se referă la promptitudinea cu care se dispersează semințele plantelor. Capsula de semințe coapte explodează la o ușoară presiune, împrăștiind astfel semințele.

Balsamul de grădină (Impatiens balsamina) este originar de la tropicele Asiei, dar este cultivat de mult timp în regiunile temperate ale lumii. Planta este o plantă anuală care crește la o înălțime de aproximativ 75 cm  și are multe forme horticole cu flori de aproape toate culorile, cu excepția celor albastre.

Planta este ușor de îngrijit

„Sporul casei” este o plantă nu extrem de prențioasă, și poate fi cultivată în răsaduri, în orice sol umed, dar unde să existe umbră, dar unde să fie măcar o oraă, sau maxim două de soare. Ideal, pentru ca „Sporul casei” să crească, este să aibă mai multă umbră, iar dacă bate soarele, să nu fie zona în care arde cel mai tare în miezul zilei.

Deși nu este clar dacă aduce sau nu belșug, prosperitate, sau noroc, „Sporul casei” este o plantă care poate înfrumuseța grădina, sau interiorul unei case, nefiind o plantă extrem de pretențioasă. Așa că, dacă vă gânmdiți să vă decorați locuința, luați în cacul și planta „Sporul casei”.

PlaySport
Asta e suma totală! Câți bani a primit de la PRO TV iubita lui Jador, Oana Ciocan, pentru participarea la Survivor All Stars
Ego.ro
Dumnezeule! Andra a RENUNȚAT la haine. Singurele IMAGINI cu ea GOALĂ, doar Măruță o vede așa
Digi24
Medvedev îi înjură pe români și ne spune să ne luăm gândul de la tezaur: „Românii, după cum știți, nu sunt o națiune”
Cancan.ro
Idilă cu final neașteptat în Târgu-Neamț. Ce a pățit Andrei, după doar 3 săptămâni de relație cu Ionela din Iași
GSP.ro
„N-ați văzut la Bouchard? E SUA, nu Cioflingeni!”. Ion Țiriac, iritat de o decizie a Simonei Halep: „Vai de mine și de mine!”
Stirile PROTV
Medvedev îi jignește pe români, după ce UE a cerut Rusiei să returneze Tezaurul României: „Nu sunt o națiune”
Romania TV
Mirela Retegan a luat în calcul să desființeze Gașca Zurli. ''M-am gândit să renunț la tot, să opresc tot, e o responsabilitate imensă''
Capital.ro
Ungurii, SPRIJIN NESPERAT pentru România. Maghiarii au făcut anunțul chiar astăzi, pe 15 MARTIE
EVZ.ro
Cumpărăturile ieftine, în pericol. Se încheie epoca chilipirurilor
Adevarul
Expert în energie: Prosumatorii cred că dacă şi-au pus panouri nu vor mai plăti energia electrică. E fals
BZI.ro
Carmen Grebenișan a făcut anunțul la doi ani de la nuntă: „Tot timpul m-am gândit să fac asta!“
Spynews.ro
Cine este medicul care a lovit doi colegi în timpul unei operații, la Spitalul Floreasca. Ce legături are cu președintele Klaus Iohannis
Libertatea.ro
„Românii nu sunt o națiune, ci un...”. Reacția lui Medvedev după ce UE a cerut Rusiei să returneze tezaurul României
Sport.ro
FOTO "Ți-ai făcut operație pentru mărirea posteriorului?". Ivana Knoll a recunoscut tot
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Zanni și Ana Porgras, sărut pasional. Ce s-a întâmplat noaptea la Survivor All Stars
Redactia.ro
FOTO Decizie bizară! Așa arată echipamentul naționalei României pentru EURO 2024
Digisport.ro
Anunțul făcut de Smiley, la șapte ani de relație cu Gina Pistol: „Niciodată nu m-am gândit că”
Click.ro
FOTO Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson spune care este starea ei, după ce a aflat că mai are de trăit câteva luni
Digi24
O boală bacteriană rară cu mortalitate de 30% se răspândește rapid în Japonia și nimeni nu știe de ce. Începe cu simptome ca la răceală
Digi24
Simona Halep a revenit în clasamentul WTA. Pe ce loc se află românca
EVZ.ro
Lovitură pentru Loredana Chivu. Instanța a decis! Nu își mai recuperează niciodată bunurile pierdute
Spynews
Pescobar este din nou tătic! Paul Nicolau este în culmea fericirii!
BZI.ro
Veste CUMPLITĂ despre Celine Dion! Anunțul cel mai trist a venit acum
Capital.ro
Tichete de Paște 2024. Data la care românii trebuie să depună cererile pentru ajutorul social
Antena 3
Cătălin Scărlătescu a răbufnit la adresa Antenei 1: „Și-au permis să nu ne dea banii! O să plătească!”
BZI.ro
Lourdes Leon, aproape dezbrăcată la un eveniment. Imagini incendiare cu fiica Madonnei
TV Mania
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Mediaflux
Cine este medicul care a lovit doi colegi în timpul unei operații, la Spitalul Floreasca. Ce legături are cu președintele Klaus Iohannis
Spynews.ro
Nedreptatea grupelor de muncă din legea pensiilor. Cine sunt pensionarii care nu vor avea parte de majorările corecte
Realitatea.net
Ce cuplu a câștigat Finala Power Couple România. Cu câți bani au plecat acasă concurenții
Antena 1
Cum se numește familia de români care a dat lumii 5 genii?
Shtiu.ro