Plan roșu de intervenție lângă București. Explozie imensă: 8 răniți grav și cel puțin o persoană a murit
O explozie puternică urmată de incendiu a avut loc în această seară la o stație GPL din localitatea Crevedia. Autoritățile au activat planul roșu de intervenit. Mai mulți oameni au fost răniți și cel puțin una a decedat.
Explozie la o stație GPL lângă București
La fața locului s-au deplasat de urgență 4 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 1 autospecială de intervenție la înălțime, 3 ambulanțe SMURD și 7 ambulanțe SAJ. Mai mult de atât, în sprijinul ISU Dâmbovița au fost alocate alte 10 autospeciale de stingere, 10 ambulanțe SMURD , 1 autospecială de intervenție la înălțime și 1 autospecială CBRN din cadrul ISU B-IF.
Arderea se manifestă cu flacără violentă la 2 cisterne și o casă din apropiere, iar pentru protecția populației s-a luat măsura preventivă de evacuare, pe o rază de 300 de metri.
La locul intervenție s-a deplasat și elicopterul SMURD. Din cauza numărului de persoane implicate, autoritățile au decis să fie activat Planul Roșu de Intervenție. În proximitatea zonei de manifestare a fost transmis un mesaj de avertizare Ro-Alert, având în vedere degajările mari de fum.
Potrivit primelor informații, au fost transportate la spital 6 victime cu arsuri considerabile pe suprafața corpului. De asemenea, alte 2 victime care au suferit un atac de panică, respectiv vărsături, au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe din Dâmbovița.
Citește și: Alertă în Costinești după explozia unei mine marine. Îngrijorările războiului din Ucraina ating cote maxime
O persoană a murit în urma exploziei
Ministrul Sănătății a declarat că s-au înregistrat 7 victime, dintre care 4 sunt intubați, iar o persoană a decedat în urma exploziei de la Crevedia. De asemenea, a precizat că evaluează dacă este nevoie să trimită cele șase victime care au suferit arsuri în străinătate.
„Situația este în desfășurare. Există și decese, nu vă pot confirma dacă unul sau două în momentul de față. Există circa opt victime cu arsuri în grade diferite, una dintre ele cu arsuri extinse este la Spitalul de Arși, celelalte sunt îndrumate către spitalele care au secții de arși, respectiv Floreasca și Bagdasar.
Examinăm și vom lua rapid o decizie dacă este nevoie să transferăm în străinătate unii dintre pacienți, fiindcă în cazul în care la spitalele din București este cumva depășită capacitatea de intervenție, având în vedere că existau deja multe persoane internate cu arsuri și nu cred că este timp de pierdut vreun minut să nu acordăm asistență acestor oameni”, a spus ministrul.
Citește și: Explozie puternică la granița cu România. Rușii au atacat portul Reni