Plan roșu de intervenție activat în stațiunea Olimp. Mai mulți turiști au ajuns la spital cu vărsături și dureri abdominale

de: Andrei Simion
26 09. 2024

Autoritățile române au activat Planul Roșu de Intervenție, după ce opt persoane care prezintă vărsături și dureri abdominale au fost preluate, joi, de la un hotel din Olimp și transportate la spital. Totodată, alte persoane care s-au dus singure la spitalul din Mangalia vor fi transferate la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța.

Clipe de groază la un hotel din Olimp

ISU Constanța a transmis că opt persoane cu vărsături si dureri abdominale, cu vârste cuprinse între 21 si 22 de ani, au fost preluate de la un hotel din stațiunea Olimp de către ATPVM Mangalia și un echipaj al SAJ și duse de urgență la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. De asemenea, alte victime care s-au deplasat cu mijloace proprii la CPU Mangalia vor fi transferate la același spital menționant anterior. Prin urmare, autoritățile locale au activat Planul Roșu de Intervenție.

A fost activat Planul Roșu de Intervenție

Pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța au fost alertați joi dimineață, 26 septembrie 2024, cu privire la opt persoane care prezintă vărsături și dureri abdominale, cu vârste cuprinse între 21 și 22 de ani. Acestea au fost preluate de la Hotel Crișana din Stațiunea Olimp de către ATPVM Mangalia și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Constanța pentru a fi transportate la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.

Alți turiști, care s-au deplasat cu mijloace proprii la CPU Mangalia, vor fi transferați la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța de către ATPVM Port. La fața locului se află și ATPVM Medgidia.

Începând cu ora 07.02 a fost activat Planul Roșu pentru Hotelul Crișana din stațiunea Olimp, au transmis reprezentanții ISU Constanța.

Mai mulți turiști, duși de urgență la spital

Planul Roșu de intervenție a fost activat, joi dimineață, la Hotelul Crișana din stațiunea Olimp, după ce mai multe persoane au acuzat vărsături și dureri abdominale. Opt dintre acestea, cu vârste cuprinse între 21 și 22 de ani, au fost luate de la hotel de către ATPVM Mangalia și de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Constanța pentru a fi duse la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.