Plaja nouă de pe litoralul românesc. Anunțul oficial: ‘Am reușit’

de: Ioana Bucur
18 01. 2024

Turiștii vor avea parte de o surpriză frumoasă în noul sezon estival: plaja nouă de pe litoralul românesc! Anunțul oficial a fost făcut recent. În ce stadiu se află lucrările.

Plaja nouă de pe litoralul românesc, anunțul autorităților

Una dintre cele mai populare stațiuni de pe litoralul românesc va oferi turiștilor o surpriză frumoasă în vara acestui an. Recent, reprezentanți ai Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) au anunțat încheierea lucrărilor de înnisipare în zona Eforie.

Astfel, turiștii se vor putea bucura de o plajă nouă pe litoralul românesc. Lucrările au fost realizate pe o lungime de 5,7 kilometri, cuprinsă între Portul Belona și limita cu Unitatea Administrativ Teritorială Tuzla.

„Suntem bucuroși să vă anunțăm că Administrația Națională Apele Române (ANAR) și Administrația Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral (ABADL) au finalizat cu succes lucrările de înnisipare în Zona Eforie, în cadrul proiectului „REDUCEREA EROZIUNII COSTIERE FAZA II (2014-2020)”, au transmis reprezentanții instituției.

La ce se lucrează

În cadrul proiectului s-au reușit și completarea celor șapte celule de plajă, pe o lungime de cinci kilometri și construirea a șapte diguri, pe o lungime totală de trei kilometri.

„Finalizăm înnisiparea Lotului 5 – Zona Eforie, o zonă esențială pentru reducerea eroziunii costiere pe o lungime de 5,7 km, de la Portul Belona până la limita cu Unitatea Administrativ Teritorială Tuzla.
Completăm cu succes cele șapte celule de plajă pe o lungime de aproximativ 5 km.
Construim șapte diguri pe o lungime totală de aproximativ 3 km, utilizând peste 635.000 de tone de piatră.”

Te-ar putea interesa și: Doi tineri au comandat cea mai scumpă masă pe litoralul românesc, dar au fugit fără să plătească: „Puteau să ia un șnițel” VIDEO

Ce valoare are proiectul

Lucrările de mediu sunt aproape de finalizare, iar printre obiectivele echipei implicate se numără revigorarea ecosistemului marin, dezvoltarea unor specii pierdute în timp din ecosistem, protejarea biodiversității marine și a zonei litorale, dezvoltarea durabilă a întregului litoral românesc.

„Scopul proiectului nostru este să asigure adaptarea la schimbările climatice, prevenirea și gestionarea riscului prin protecția la eroziune a liniei țărmului. Acest efort susține durabilitatea pe termen lung a întregii noastre comunități litorale.

Proiectul „REDUCEREA EROZIUNII COSTIERE FAZA II (2014-2020)” are o valoare totală de 3.805.641.721,67 lei, dintre care 2.722.170.915,77 lei reprezintă finanțare europeană nerambursabilă prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020. Restul de 15% este cofinanțat de la bugetul de stat”

Te-ar putea interesa și: Cine s-a mutat în vila Stelei Popescu de pe litoralul românesc. Cine o deține acum și cât valorează (foto)