Plaja luată cu asalt de români. Bate Mamaia şi alte staţiuni din Nord, şezlongul e la jumătate de preţ

de: Ștefan R. Apostol
17 07. 2023

Odată cu începutul lunii iulie majoritatea hotelierilor anunțau majorări de prețuri pe litoral în a doua lună de vară. Cu toate astea, spun touroperatorii, finalul săptămânii trecute a adus un nou record de turiști. Un alt record este că stațiunea Mamaia nu a mai fost în topul cererilor, fiind vorba de o altă stațiune unde există și plaja luată cu asalt de români. Citește mai departe și află care este stațiunea.

Număr record de turiști pe litoral, deși am fost sub caniculă

Începând cu 1 iulie prețurile pe litoral au crescut cu cel puțin 15%, iar în anumite stațiuni, precum Mamaia, prețurile au fost majorate și cu 30% chiar. Dar asta nu i-a împiedicat pe români să umple toate plajele de pe litoral în weekend-ul care tocmai s-a încheiat.

Vezi și: Cât a plătit un român pe două șezlonguri în Mamaia. Prețurile au luat-o razna

Conform touroperatorilor din Eforie Nord și Costinești, au fost înregistrați aproximativ 120.000 de turiști în aceste zile de final de săptămână, numărul detronând stațiunea Mamaia din topul popularității.

Unul din motivele pentru care au ales cele două stațiuni sunt prețurile relativ mai mici, mai multă liniște și confort.

Eforie Nord a avut plaja luată cu asalt de români

Dacă în Costinești, conform tradiției, cei mai mulți au fost tineri, de cealaltă parte, în Eforie Nord turiștii au fost într-un număr extrem de mare față de prima perioadă a sezonului estival din 2023 și în raport cu aceeași perioadă a anului trecut.

Tot  stațiunea Eforie Nord a avut plaja luată cu asalt de români, iar prețurile la serviciile de pe plajă au fost cu mult mai mici, comparativ cu cele practicate în Mamaia, de exemplu.

Vezi și: Prețurile au luat-o razna pe litoralul românesc. Cât costă o cameră la un hotel de 4 stele

Aici prețul era la jumătate față de cel de pe plajele din Mamaia, unde un șezlong a ajuns și la 100 de lei, iar în Eforie Nord era undeva la 50 de lei.

În ceea ce privesc prețurile din restaurante, unii proprietari spun că ”Preţurile au rămas ca cele de anul trecut. Nu ne putem bate cu ofertele de afară, dar încercăm prin preţ şi calitate să ţinem turiştii aici”.

Prețuri cu 10% mai mari la cazare în Eforie Nord

Așa cum menționam la început, inclusiv în Eforie Nord au fost majorate prețurile la cazare, odată cu începutul acestei luni. Dar, în comparație cu restul stațiunilor, aici procentul de majorare este undeva la 10% pentru acest weekend.

Vezi și: Cât a ajuns să coste un porumb pe litoralul românesc, în 2023. Preţul e astronomic pentru ce primeşti

Cu alte cuvinte românii au plătit pentru o cameră la un hotel de 3 stele aproximativ 170 de lei, iar la un hotel de 4 stele prețul a ajuns și la 450 de lei pe noapte.

Și pentru că tot aminteam de Costinești, stațiunea tineretului, aici cazarea în acest weekend a ajuns la 150 de lei pe noapte, acesta fiind cel mai mic preț practicat.