Plaja lărgită de la Eforie Sud arată interesant. Primele imagini cu cei 140 de metri de nisip FOTO

de: Ștefan R. Apostol
07 10. 2022

Plaja lărgită de la Eforie Sud arată interesant! În vară, imediat după sezon, autoritățile au demarat proiectul de mărire a plajei de la Eforie Sud. Conform acestora, procesul a fost finalizat. Au fost aduși peste un milion de metri cubi de nisip. La finalizarea proiectului, Eforie Sud a câștigat o plajă de 140 de metri lățime.

S-a lărgit plaja de la Eforie Sud. Arată interesant

Odată cu terminarea sezonului estival, au început lucrările de lărgire a uneia din plajele situate în stațiunea Eforie Sud. Constructorul spune că s-au folosit peste un milion de metri cubi de nisip.

Deja lucrările au fost terminat, iar constructorul s-a mutat la a doua parte a plajei, la Capu Turcu. Din primele imagini, comparativ cu ceea ce se făcea la Mamaia, nisipul este unul fin și fără scoici.

„Avem o plajă lată de 110 metri, pe anumite porțiuni 140. Acum trebuie adusă plaja în profilele de proiect.

Proiectul are ca scop menținerea acestei plaje pentru următorii 50 de ani.”, declară Marius Stamat, reprezentant constructor, potrivit Știrile Pro TV.

Cu alte cuvinte, prima plajă de aici are acum 140 de metri lățime și arată mult mai bine, față de cea de la Mamaia, unde turiștii se plângeau că nu pot sta.

Amenajarea plajei, conform constructorului, a durat nu mai puțin de o lună de zile, fiind realizată în timp record.

Lucrările continuă pe al doilea tronson de plajă

Odată finalizate lucrările aici, spune constructorul, lucrările s-au mutat între Eforie Sud și Eforie Nord, mai exact pe plaja de la Capul Turcu. Aici se vor folossi pe cele 7 segmente de plajă, aproximativ 3 milioane de metri cubi de nisip, pentru a lăți întreaga surpafață a plajei de aici.

Potrivit Știrile ProTV, lucrările de la Capul Turcu se vor finaliza, cel mai târziu, în ianuarie 2023. Cu alte cuvinte, în sezonul estival din 2023, turiștii vor putea beneficia nu de una, ci de două noi plaje lățite și cu nisip fin.

Înainte de demararea procesului de reamenajare, autritățile spuneau că este nevoie de lucrări. Motivul era faptul că plajele de la Eforie Sud și Nord erau cele mai expuse eroziunilor. De altfel se vedea, aproape cu ochiul liber, eroziunea provocată de apa mării în aceste două zone.

În afară de reamenajarea plajelor, conform autorităților locale, au fost demarate și alte proiecte de modernizare a infrastructurii din orașul Eforie, prin finanţări nerambursabile. Banii au fost alocați prin „Regio – Programul Operațional Regional 2014-2020”.

Conform acestora, valoarea totală a proiectului se ridică la 22.568.009,05 lei. Din suma totală, „finanţarea nerambursabilă acordată din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 19.182.807,69 lei, iar valoarea nerambursabilă acordată de la bugetul național este de 2.933.841,17 lei.”