Plaja de pe care turiştii nu au voie să ia scoici sau pietre. Se dau amenzi mari, avertizează autorităţile

de: Beatrice Dumitru
29 05. 2024

Avertisment pentru turiștii care merg pe o plajă din Europa. Cei care iau nisip, scoici sau pietricele vor fi amendați pentru că acest lucru este ilegal. Iată care este motivul pentru care autoritățile au luat această decizie.

Despre ce plajă este vorba

Autoritățile din Cumbria, o regiune din nordul Angliei, i-a avertizat pe vizitatori și pe localnici că este ilegal să ia de pe plajă materiale naturale, cum ar fi nisip, scoici și pietricele, în conformitate cu Legea privind protecția coastei. Altfel, vor plăti scump. Măsura are ca scop protejarea plajelor din zonă.

Consilierul regiunii Cumberland, Bob Kelly, a afirmat că este important să ”ne asigurăm că plajele noastre rămân vibrante și intacte pentru generațiile viitoare”, potrivit Sky News. Cei care nu vor respecta regula vor primi amenzi de până la 1.000 de lire sterline.

Înțeleg reticența oamenilor de a urma această regulă, deoarece eu însumi am fost un colecționar de scoici. Dar luarea unei pietricele sau a unei scoici de pe o plajă poate, de fapt, dăuna mediului înconjurător.

Pietricele și alte materiale naturale acționează ca o apărare naturală a mării împotriva eroziunii de coastă, apărării naturale împotriva inundațiilor și a habitatelor faunei sălbatice”, a adăugat acesta.

Plajele din Cumbria

Cumbria, situată în nord-vestul Angliei, este cunoscută pentru peisajele sale pitorești, inclusiv Lacul District și coasta sa fermecătoare. Plajele din această regiune oferă o varietate de experiențe, de la întinderi nisipoase perfecte pentru relaxare la zone stâncoase pline de viață marină.

Plajele din Cumbria oferă oportunități excelente pentru relaxare și aventură, cu peisaje uimitoare și o varietate de activități pentru toate gusturile.

Principalele plaje din Cumbria sunt St Bees Beach, Silecroft Beach, Allonby Beach, Haverigg Beach.

Plaja secretă din România de o frumusețe impresionantă

În România este o plaja secretă, de o frumusețe impresionantă, carea seamănă cu cele de pe coasta Italiei. Este o plajă situată în mijlocul naturii, la poalele munților Pădurea Craiului din Parcul Natural Apuseni. Aici găsești nisip fin, sezlonguri ca la mare și un peisaj exotic care te poartă cu gândul la îndepărtata Thailandă.

Plaja se află la Șuncuiuș, în Bihor. Râul Criș trece prin apropiere, iar stâncile din jur completează perfect peisajul ca de poveste. Este un loc grozav, în care să îți petreci timpul liber, relaxarea este garantată datorită peisajului de excepție și a numărului mic de locuri disponibile.