Plajă ca în Maldive chiar în București. Planul de 100 de milioane de euro pentru Capitală
Plajă ca în Maldive chiar în București este planul de 100 de milioane de euro. Forty Management, dezvoltator imobiliar din România, a demarat oficial construcția Central District Lagoon City, un proiect imobilar din nordul Bucureștiului, zona Petrom City-Dămăroaia.
Se construiește o plajă ca în Maldive chiar în București. Când va fi gata
Lucian Azoiței, dezvoltator imobiliar român, a început oficial construcția Central District Lagoon City, un proiect imobilar situat în nordul Bucureștiului, zona Petrom City/Dămăroaia, care se va ridica la circa 120 de milioane de euro.
Proiectul presupune construcția unui mic cartier de lux, 100% auto-sustenabil, în care chiriile vor fi cel mai probabil de câteva mii de euro pe lună.
Laguna, punctul forte al proiectului
De asemenea, punctul forte al acestui proiect ar urma să fie o așa-zisă „lagună” cu apă turcoaz și nisip alb adus tocmai din Spania, asta pentru le readuce aminte chiriașilor de plajele Maldivelui.
De asemenea, apartamentele din proiect vor fi diponibile doar pentru închiriere, Forty Management nevrând în prezent să le vândă.
Central District Lagoon City va beneficia de nisip din Spania
„Central District Lagoon City va avea o piscină imensă, de 9 hectare, care se va asemăna plajei din Maldive. Vom avea o lagună tropicală, cu apă turcoaz, chiar în zona de nord a Bucureștiului. Din păcate România are nisip galben, așa că pentru a crea această senzație de Maldive va trebui să aducem nisip alb din Spania”, spune Lucian Azoiței, CEO Forty Management.
Cu ce tehnologie se va implementa proiectul
Proiectul din Capitală se distinge prin faptul că va implementa pentru prima dată în Europa de Est tehnologia patentată Crystal Lagoons.
Această tehnologie permite construirea și întreținerea unor lagune artificiale cu apă turcoaz, de dimensiuni nelimitate, eficiente din punct de vedere al costurilor, dar și al consumului de energie.
Laguna va fi amplasată pe o suprafață de circa 10.000 de metri pătrați, va avea o adâncime maximă de 2 metri, două plaje de mari dimensiuni, de peste 3.200 de metri pătrați, precum și alte numeroase facilități.
Cum se va face curățarea lagunei
„Curățarea lagunei se face cu un robot care noaptea merge și aspiră toate substanțele care se depun pe fundul acesteia, apa nefiltrându-se într-un sistem clasic. Robotul este permanent monitorizat prin telemetrie, iar calitatea apei este de asemenea permanent monitorizată prin senzori. Laguna are un sistem pulsatoriu de oxigen în apă care curăță microorganismele. La o suprafață atât de mare, schimbarea apei în mod clasic ar fi imposibilă pentru că ar dura prea mult”, explică Lucian Azoiței.
Laguna se estimează a fi finalizată sfârșitul acestui an și va putea fi folosită pentru înot și sporturi nautice pe timpul verii și parțial ca patinoar pe timp de iarnă.