Pisica ta stă pe tastatura laptopului? Ce vrea să-ți transmită, motivul e surprinzător

Pisica ta stă pe tastatura laptopului? Ce vrea să-ți transmită, motivul e surprinzător
Pisica ta sta pe tastatura laptopului. Ce vrea sa-ti transmita, motivul e surprinzator

Stăpânii de pisici nu mai sunt surprinși să afle cât de inteligente și viclene pot fi felinele, atunci când vor să obțină ceva de la omul lor. Ei bine, pe lângă faptul că te urmărește în casă, miaună și te privește fix, pisica are obiceiul să se așeze pe tastatura calculatorului tău, atunci când stai la birou, nu-i așa? Iată ce reprezintă, de fapt acest gest.

De ce stă pisica întinsă pe tastatura de la calculator

Cu siguranță ți s-a întâmplat și ție, măcar o dată, să ai de prezentat un proiect important, să redactezi un mail oficial sau să ai o videoconferință la serviciu fix atunci când pisica ta se întinde în fața computerului și se întinde pe tastatură.

Ei bine, pisicile fac orice pentru a-ți atrage atenția. Iar dacă, pe lângă faptul că stă întins în fața ta, începe să toarcă, mesajul este foarte clar. Pisicii tale îi este foame, potrivit celor de la revista Reader’s Digest.

Felinele știu cum să se comporte pentru a te face să-ți muți toată atenția asupra lor. Vor mângâieri, afecțiune și multe plicuțele delicioase de carne în sos, desigur. Așadar, data viitoare când pisica ta se urcă pe birou și se întinde pe tastatură, acesta e semnul că așteaptă să-i dai ceva de mâncare.

De ce mănâncă pisicile iarbă

Te-ai întrebat vreodată de ce mănâncă pisicile iarbă? Obiceiurile culinare ale animalelor tale de companie sunt vitale pentru buna funcționare a organismului lor, de aceea, atunci când obsevi că pisica sau câinele tău mănâncă iarbă, de exemplu, trebuie să știi ce semnifică acest lucru.

Explicația este foarte simplă. Felina ta are probleme digestive, motiv pentru care consumă iarba din curte sau din grădină pentru a-și potoli stomacul.

Iarba ajută la digestie, iar felinele au lipsă de acid folic în stomac, motiv pentru care iarba reprezintă și o sursă de vitamine pentru ele.

Un alt comportament bizar al pisicilor îl reprezintă cel în care felina te fixează cu privirea. Specialiștii evidențiază faptul că ele vor, în acel moment, să-ți transmită un anumit mesaj.

„Atunci când pisica noastră se uită la noi, clipind încet la doar câțiva centimetri de fața noastră, acesta este un comportament felin precum un semn de afecțiune. Cu alte cuvinte, pisicile ne iubesc.”, explică experții de la PetMD.