Pisica ta se ascunde în dulap sau șifonier? Motivul pentru care face asta, de fapt
Într-un mediu natural, pisica poate fi atât prădător, cât și pradă. Din acest motiv, aceste animale de companie au obiceiul de a se ascunde. Totul vine din instinct, pisicile încercând să evite să devină pradă pentru orice carnivor mai mare decât ele. Bineînțeles, există o mulțime de motive pentru care pisicile se ascund. Majoritatea consideră că acest obicei este unul normal și sănătos pentru animalele de companie. Află în rândurile următoare de ce se ascunde pisica în dulap sau șifonier.
De ce se ascunde pisica în dulap sau șifonier
Și pisica ta se ascunde în dulapul sau șifonierul cu haine? Ei bine, acest obicei al animalului de companie nu indică altceva decât că acolo este locul în care se simte în siguranță și în libertate. Este „trucul” la care apelează pisicile pentru a se feri de eventuale pericole cu care s-ar putea confrunta în timpul somnului lor.
În continuare, vom discuta mai pe larg despre motivele pentru care pisicile preferă să se ascundă în dulapuri. Dacă acest lucru se întâmplă brusc, înseamnă că animalul de companie s-a speriat și vrea să se liniștească. Pisica este un animal care se adaptează excelent în multe medii pentru a supraviețui. A se ascunde de pericol nu reprezintă altceva decât o modalitate de a se asigura că rămâne în viață.
De asemenea, faptul că pisica se ascunde în dulapul cu haine poate indica o modalitate de îndepărtare a stresului. Multe astfel de locuri sunt calde, întunecate și, prin urmare, sigure pentru un animal de companie. Care pisică nu ar aprecia un loc în care să se odihnească, fără a fi deranjată de niciun intrus?
Când trebuie dusă pisica la medicul veterinar
Se mai întâmplă ca pisicile să se ascundă în dulapuri sau în alte zone întunecate din casă când sunt bolnave. Dacă animalul de companie începe să se ascundă pentru perioade lungi de timp, specialiștii recomandă proprietarilor să meargă la un control pentru a se asigura că totul este în regulă.
În general, obiceiul pisicii de a se ascunde este unul natural. Uneori, acesta poate deveni copleșitor chiar și pentru animalele de companie și poate conduce la anxietate. Dacă pisica dă semne că nu are poftă de mâncare sau este fudulă, este recomandat, din nou, un consult la medicul veterinar.
Animalul de companie ar trebui să fie dus la un specialist și dacă nu s-a hrănit în ultimele 24 de ore și a stat ascuns. Dacă pisica din dulap începe să miaune, înseamnă că nu se simte în apele ei, potrivit blogului AskMyCats.com. Orice schimbare în comportamentul obișnuit al pisicii, inclusiv nevoia de a se ascunde, trebuie luată în serios.