Pisica ta clipește încet când se uită la tine? Mesajul profund pe care îl transmite

Pisica ta clipește încet când se uită la tine? Mesajul profund pe care îl transmite
Pisicile, sau cum descoperim un adorabil animal de companie

Nu există nicio îndoială că pisicile sunt o alegere populară pentru animalele de companie. Potrivit Asociației Americane de Medicină Veterinară, aproximativ 25 la sută dintre gospodăriile din SUA au aceste feline drăguțe și blănoase ca prieteni. Sigur, uneori sunt răutăcioase. Uneori s-ar putea să le placă să se întindă pe tastatura ta în timp ce lucrezi. Sau să se bucure să lovească lucruri de pe birou fără niciun motiv anume. Dar acest lucru face parte în întregime din farmecul lor. Este un motiv important pentru care le iubim atât de mult.

Pisicile, sau cum descoperim un adorabil animal de companie

Relația dintre pisici și stăpânii lor este foarte specială. Cine are o pisică știe că își arată dragostea chiar și atunci când decide să petreacă ceva timp singură. Indiferent de rasa sau de vârstă, pisicile au o personalitate foarte specială. Ele vor accepta mângâieri doar atunci când au chef, și totuși vor cere atenția stăpânului lor în orice moment.

Dacă pisicii tale îi place să se așeze pe tastatura calculatorului, pe lângă faptul că cere mângâieri și îmbrățișări, poate fi conștientă de tot ceea ce se întâmplă în jurul vostru. Nu este nevoie să vorbească pentru a se exprima.

Pisicile, nu numai că sunt adorabile, dar sunt, de asemenea, extrem de independente, curioase și loiale. Pot fi niște tovarăși de viață extraordinari pentru tine sau pentru familia ta. Acestea sunt câteva motive pentru care pisicile sunt cele mai bune animale de companie.

Simpatice, dar comunicative în multe feluri

Pisicile comunică în multe feluri.  Cu siguranță vi s-a întâmplat să vă uitați fix la animalul de companie și să vi se pară că vrea să vă spună ceva. Nu vise pare, chiar așa este. Dacă îl privești într-un mod calm și relaxat, iar el îți întoarce gestul, este un adevărat semn de încredere și afecțiune.

De exemplu, când pisica ta clipește încet atunci când te privește, încearcă să-ți comunice ceva. Pisicile, în general, clipesc ușor atunci când sunt relaxate. O fac cu colegii lor de joacă și o fac și cu tine ca dovadă de iubire. Pisicile, de obicei, nu ar face-o în fața cuiva care ar putea reprezenta un pericol pentru ele.

De aceea, este important nu numai să identificați, ci și să imitați acest comportament animal. Puteți privi pisica într-un mod calm și apoi închideți și deschideți ochii încet, se vor înțelege mult mai bine mesajele.

Și, pe lângă faptul că pisicile sunt fermecătoare, a avea pisici în casă are multe beneficii pentru sănătate. În primul rând reduce tensiunea arterială, stresul și întărește sistemul imunitar.

Trebuie doar să învățați să le interpretați semnalele și conviețuirea va fi foarte simplă. Să nu pierdem din vedere faptul că, la fel ca orice altă ființă vie, pisicile au nevoi speciale și acestea trebuie satisfăcute.

Ideea este că pisicile comunică în permanență, iar sfatul nostru este să învățați să le interpretați mesajele, indiferent sub ce formă ar apărea.

Personalități de pisici, sau considerații pentru stilul vostru de viață

Pisicile au tendința de a fi imprevizibile, ceea ce poate reprezenta o provocare în alegerea celei mai bune personalități de pisică pentru casa și stilul tău de viață. Temperamentele pisicilor de rasă pură sunt mai greu de prezis decât cele ale câinilor, sunt de părere specialiștii. Cu toate astea, personalitățile pisicilor de rasă sunt totuși utile pentru a selecta pisica potrivită pe care să o aduci acasă.

Atunci când te gândești la ce tip de personalitate de pisică să cauți, este important să iei în considerare componența familiei tale. Dacă aveți copii mici, de exemplu, o pisică nu este probabil cea mai bună alegere. Cu excepția cazului în care aveți atât răbdare, cât și timp pentru a asigura o supraveghere constantă pentru a o proteja.

De asemenea, unele pisici adulte au o aversiune față de copiii mici. Este important să căutați o pisică care se va înțelege cu copiii și care nu va fi geloasă pe atenția pe care le-o acordați. Dacă aveți copii mici, este probabil o idee bună să-i luați cu dumneavoastră la adăpost și să-i lăsați să se joace și să interacționeze cu pisica sau pisoiul pentru a vedea cum se înțeleg ambele părți. Acest lucru vă va ajuta să decideți dacă o anumită pisică este potrivită pentru copiii dumneavoastră.

Concluzie

Pisicile sunt, la urma urmei, maeștri în a ne ține în alertă, ceea ce face parte din farmecul lor. Dar dacă intrați în procesul de adopție înarmat cu cunoștințele necesare pentru a ști ce să căutați la o pisică, este mult mai probabil să vă alegeți cu o felină fericită și cu o casă fericită.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI