Pisica ta atinge apa cu lăbuțele înainte să bea? Motivele sunt surprinzătoare

de: Ioana Bucur
04 10. 2023

Simpaticele feline au un limbaj aparte, un mod inedit de a comunica cu oamenii, în special cu stăpânii lor. Pentru mulți, comportamentul lor este un mister, însă specialișii au reușit să le „traducă” unele dintre gesturi. Pisica ta atinge apa cu lăbuțele înainte să bea? Află, din rândurile de mai jos, de ce face asta, există patru motive.

Un gest bizar, explicat de specialiști

Pisicile sunt animalele de companie preferate ale multor oameni, din toate colțurile lumii. Frumoase, drăgăstoase, dar, în același timp, misterioase și independente, felinele ne fac viața mai frumoasă. Cu toate că, odată adoptate, devin parte din familie, pentru foarte mulți, comportamentul felinelor rămâne o enigmă de nedescifrat, chiar și după ani de conviețuire.

Există un gest făcut de pisici ce dă mari bătăi de cap oamenilor. Ți s-a întâmplat vreodată să te trezești cu paharul cu apă dărâmat, după ce animăluțul a decis să „încerce” apa?

Pisica ta atinge apa cu lăbuțele înainte să bea?

Pisica ta atinge apa cu lăbuțele înainte să bea? Specialiști în comportamentul felinelor au oferit mai multe explicații pentru acest gest.

Prima teorie: se joacă. Având în vedere că apa stă în bol mai mult timp, în lichid mai cad particule de praf sau chiar unele firimituri, iar acestea se pot transforma în „jucării” pentru pisica ta.

A doua teorie: testează apa! Un alt motiv ar putea fi faptul că felina nu vrea să își ude mustățile când gustă lichidul. În cazul apei din pahar, ele pot alege să răstoarne recipientul pentru a putea bea mai ușor apa.

Te-ar putea interesa și: Scapă rapid pisica ta de purici cu un ingredient banal din bucătărie. Mulți români îl folosesc deja

Foto: Profimedia

Instinct sau joacă?

Teoria numărul trei: siguranța. Unii medici veterinari susțin că prin atingerea apei, pisicile se pot asigura că nu există niciun prădător care pândește în recipient.

Ultima explicație găsită de specialiști este legat de instinctul animalelor. Felinele evită să bea apă stătută. Este un reflex bine înscris în ADN-ul lor. Cele care nu sunt domesticite, obișnuiesc să bea apă de ploaie, din bălți, însă îanite de a o consuma, o vor atinge mai întâi cu lăbuța, testându-i calitatea.

Te-ar putea interesa și: De ce te linge și apoi te mușcă pisica. Asta încearcă să îţi transmită, de fapt