Unui pilot Tarom i s-a făcut rău imediat după aterizare, pe aeroportul din București. Informații de ultimă oră UPDATE

de: Anca Lupescu
05 08. 2021

Un copilot TAROM a leșinat imediat după ce a ateriza pe Aeroportul Otopeni.  Copilotul circula pe ruta Amsterdam-București și a intrat în stop cardio-respirator când a ajuns pe aeroportul din Capitală.

UPDATE: Pilotul TAROM a suferit o criză de lipotimie

Varianta unui stop-cardio respirator a fost infirmată de Inspectoratul General al Situațiilor de Urgență, potrivit G4media. Se pare că pilotul a avut o stare lipotimică, fiind nevoie de intervenția unui echipaj SMURD după efectuarea manevrelor de aterizare. Aeronava a sosit în condiții normale după aceste proceduri.

Pilot TAROM, leșinat la manșă, în timp ce avionul era plin de pasageri

Un echipaj medical a început manevrele de resuscitare imediat. Avionul a aterizat în siguranță pe Aeroportul Otopeni la ora 15:30, iar pasagerii au coborât din aeronavă fără probleme.

Se pare că pilotul ar fi intrat în stop cardio-respirator după ce a efectuat manevrele de aterizare, iar pasagerii au ajuns în siguranță la sol.

Bărbatului i s-a făcut rău în timp ce se afla la manșa avionului, iar comanda a fost preluată de comandat.

Din primele informații, copilotul ar fi suferit un infarct. El a anunțat turnul de control că nu mai poate respira, moment în care comandantul a preluat aeronova.

Avionul transporta 76 de pasageri, care au ajuns în siguranță pe aeroportul Otopeni.

La fața locului s-a deplasat o ambulanță SMURD și pompieri, care i-au acordat bărbatului îngrijiri medicale.

Momentan nu se cunoaște identitatea pilotului. El urmează să fie supus mai multor analize pentru a vedea clar ce s-a întâmplat în timpul zborului.