Pierdere grea pentru Florin Piersic. Mesajul emoționant al actorului după moartea bunului său prieten Liviu Crăciun: “Rămân cu regretul”

de: Andrei Simion
25 09. 2024

Actorul Florin Piersic a transmis un mesaj emoționant pe internet, la aflarea veștii privind decesul prietenului și colegului său de scenă, Liviu Crăciun. Într-o postare în mediul online, Piersic senior a spus că „mult prea repede dispare o lume pe care o știam, care era a mea, a noastră”.

A murit actorul Liviu Crăciun. Reacția lui Florin Piersic

Pe rețelele sociale, Florin Piersic a publicat un mesaj plin de emoție și nostalgie după ce actorul Liviu Crăciun a murit. Acesta a reflectat asupra dispariției unei lumi pe care o considera parte integrantă din viața sa, exprimându-și durerea față de pierderea unui prieten drag.

Vezi și ”Toată lumea mă întreabă cum se simte Florin Piersic!” Dan Negru l-a sunat pe marele actor, în direct, pe Facebook. Reacțiile fanilor spun totul

Piersic a specificat despre relația specială pe care a avut-o cu Liviu Crăciun, amintind de anii petrecuți împreună atât pe băncile Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică, cât și pe scena Teatrului Național.

„Încet, încet, sau poate mult prea repede dispare o lume pe care o știam, care era a mea, a noastră”, a menționat Florin Piersic.

Marele actor român a vorbit despre bucuriile, dar și tristețile trăite alături de colegul său, exprimându-și regretul că, din cauza stării de sănătate a lui Liviu Crăciun, nu au mai putut să se vadă în ultimii doi ani.

„Rămân cu regretul că în ultimii doi ani starea ta de sănătate nu ne-a mai permis să ne întâlnim, dar rămân cu amintirea ta, a partenerului meu și a omului bun și cald și minunat care ai fost!” a mai precizat Florin Piersic.

Citește și S-a mai stins o legendă a teatrului românesc. Actorul Liviu Crăciun a murit la vârsta de 89 de ani

Liviu Crăciun, carieră lungă în teatru, film și televiziune

Liviu Crăciun a activat în domenii artistice cheie, de la teatru și film, până la televiziune și radio. El a fost unul dintre actorii Teatrului Național „I. L. Caragiale” din București, jucând pe scenă timp de mai multe decenii.

A colaborat cu regizori renumiți precum Moni Ghelerter, Ion Cojar și Grigore Gonța, consolidându-i prestigiul său artistic. Ultimul rol al actorului Liviu Crăciun, cel al Vornicului Jurj în piesa „Apus de soare” de B. Șt. Delavrancea, a fost interpretat cu măiestrie în regia lui Dan Pița, în anul 2004.

Inclusiv actorii Teatrului Național au transmis un mesaj de rămas bun emoționant: „Cu adâncă tristețe ne luăm rămas bun de la actorul Liviu Crăciun. Amintirea sa va rămâne vie prin rolurile memorabile pe care le-a întruchipat pe scenă şi pe ecran, dar și prin bunătatea și generozitatea sa, care au lăsat o amprentă de neșters în inimile celor care l-au cunoscut. Drum lin către stele!”.

Fanii care vor își ia rămas bun de la marele actor o pot face miercuri, 25 septembrie 2024, la Cimitirul Cernica 2, unde va avea loc ceremonia de înmormântare.