Piatra neagră care e aur pentru sănătatea ta. Toți românii trebuie să consume shilajit

Piatra neagră care e aur pentru sănătatea ta. Toți românii trebuie să consume shilajit
Shilajit, piatra neagră care e aur pentru sănătatea ta. Efectele sale asupra sănătății

Shilajit sau Mumijo este o pulbere maroniu-negricioasă sau un exsudat din roci de munte înalt, adesea întâlnită în Himalaya, Karakoram, Nepal, Bhutan, Girda, Rusia, Mongolia și în nordul țării Chile, unde se numește Shilajit andin. Deși shilajit este uneori denumit gudron mineral sau rășină, acesta nu este de fapt niciunul dintre aceștia. Este o substanță foarte vâscoasă, precum un gudron sau o rășină, de culoare maro închis sau negru, dar spre deosebire de acestea este ușor solubilă în apă, dar insolubilă în etanol. Cert este că are numeroase beneficii asupra sănătății.

Shilajit, piatra neagră care e aur pentru sănătate

Shilajit este un exudat fitomineral care este compus din 60% până la 80% substanțe humice, cum ar fi acizii humici și fulvici, împreună cu oligoelemente urme, inclusiv seleniu. Unii cercetători sunt de părere că shilajitul este produs de descompunerea sau umificarea materialului vegetal care conține latex și rășină de la specii precum Euphorbia royleana și Trifolium repens.

Shilajit este relativ sigur la doze de 0,2 – 1,0 g / kg greutate corporală atunci când este utilizat în mod regulat. Există totuși îngrijorări că, atunci când sunt diluați cu apă clorurată, acizii humici și fulvici pot reacționa potențial pentru a forma dihaloacetonitrili toxici.

Efecte

Menține sistemul cardiac sănătos – s-a dovedit că extractul de shilajit aduce tensiunea arterială la normal și este benefic pentru sănătatea mușchilor inimii.

Reglează ciclul menstrual – îmbunătățește, curăță și detoxifică organele reproducătoare feminine și contribuie la sănătatea aparatului genital.

Crește rezistența osoară – fiind alcătuit din ingrediente naturale, shilajitul este eficient în întărirea oaselor. Piatra facilitează transferul de calciu și fosfat în oase și scade riscul de fractură osoasă.

Îmbunătățește memoria și starea de spirit – s-a demonstrat că shilajitul menține sănătos nivelul de acetilcolină și dopamină și, fiind folosit ca un energizant, reduce oboseala și stările de stres.

Susține organismul în situații de efort psihic și fizic – extractul de shilajit conține o gamă largă de antioxidanți, antiinflamatori și detoxifianți ce susțin organismul atunci când suntem epuizați psihic și fizic.

Crește nivelul de testasteron – într-un studiu clinic, pe voluntari de sex masculin, cu vârste cuprinse între 45 și 55 de ani, s-a demonstrat că participanții care au primit shilajit au avut un nivel ridicat semnificativ de testosteron față de grupul placebo.

Atenție! 

Nu trebuie să consumi acest supliment dacă suferi de anumite boli, precum cele de inimă. Este recomandat să consulți un medic pentru a-ți recomanda modul și doza de administrare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI