Pfizer, anunț major pentru omenire după ce noile tulpini covid-19 au îmbolnăvit oamenii

de: Alex Cazacu
30 06. 2021

Apariția noilor tulpini de Covid-19 îngrijorează autoritățile din întreaga lume, dar și pe reprezentanții companiilor care au produs vaccinul. Pentru ca serul anti-Covid-19 să rămână la fel de eficient, Pfizer a demarat un studiu de evaluare cu privire la o a treia doză de siguranță, care să fie imbatabilă în fața noilor mutații.

Mesajul transmis de directorul general al Pfizer Spania, Sergio Rodriguez

Potrivit ultimelor informații, compania Pfizer se arată îngrijorată de evoluția nefavorabilă a tulpinii indiene, motiv pentru care, marți, Sergio Rofriguez a transmis că, în prezent, au fost demarate studii asupra tuturor variantelor de Covid-19 care apar ″de la cele iniţiale şi până la cele care au apărut mai târziu″.

Acesta a transmis, de asemenea, că pentru moment, tulpina cercetată este cea indiană, fiind de două ori mai contagioasă și mai agresivă, potrivit Agenției EFE.

Directorul Pfizer Spania a mai dezvăluit faptul că s-a revenit cu evaluări și în cazul imunizării oferite de serul de la Pfizer-BioNTech după șase luni după vaccinare, iar eficiența rămâne în continuare de peste 90% în rândul persoanelor care s-au vaccinat cu ambele doze, potrivit Agerpres.

Potrivit unui studiu realizat de Oxford a reieșit că folosirea combinată a vaccinurilor de la Pfizer și AstraZeneca oferă o imunitate puternică împotriva virusului, a transmis CNBC.

Astfel, cercetătorii care au realizat studiul Com-COV au transmis că folsirea alternativă cu doze din două vaccinuri cu tehnologii diferite au oferit o imunitate puternică.

Cu toate acestea, potrivit ultimelor concluzii, s-a constat că imunitatea diferă în funcție de ordinea administrării celor două seruri, astfel că, vaccinul Oxford-AstraZeneca urmat de vaccinul Pfizer-BioNTech generează un răspuns imun mai bun faţă administrarea inversă a celor două doze.

Cazuri de miocardită apărute la adolescenți

În urma vaccinării grupei de adolescenți 12-19 ani cu serul de la Pfizer au fost semnalate două cazuri de miocardită în cazul a doi tineri de 17 ani. Potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare, aceste cazuri sunt rare, iar în general, pacienții depășesc cu bine acesteprobleme medicale.

„Nu au fost multe efecte secundare, majoritatea sunt dureri la locul injecției, dureri musculare, dureri de cap, febră, frison. Au fost două cazuri de miocardită la două persoane de 17 ani care au avut o evoluție bună”, a transmis Valeriu Gheorghiță.

Potrivit medicului, miocardita este o inflamație a mușchiului cardiac și se recunoaște prin manifestarea unei dureri în piept, iar uneori prin stări de oboseală, febră și dureri musculare.

„Miocardita este o inflamație a mușchiului cardiac, se simte prin durere în piept și uneori pot apărea stări de oboseală, febră, frison, dureri musculare. Se merge la doctor, se face EKG, analize de sânge și ecografie cardiacă. Este important repaosul și tratamentul specific în funcție de nivelul de severitate, dar majoritatea cazurilor au fost ușoare”, a explicat medicul militar la Digi24.ro.