Peter Marschal a murit. Ce legătură era între el și Dan Negru

de: Ștefan R. Apostol
11 08. 2020

De-a lungul anilor, mai ales dacă ați fost telespectatori fideli ai Antenei 1, este imposbili să nu fi auzit măcar odată de show-uri ca ”Te pui cu Blondele”, sau „Schimb de mame”, „Cireașa de pe tort”, „Mondenii”, „Rătăciți in Panama”. Toate aceste show-uri de succes l-au avut în spate, ca producător pe germanul Peter Marschal.

Pionerul show-urilor de televiziune în România

Numele de Peter Marschal poate nu este cunoscut publicului larg, dar show-urile amintite mai sus cu siguranță. Toate aceste emisiuni de succes erau realizate de o companie de producții tv, Paprika Entertainment, companie fondată de germanul Peter Marschal.

”Producătorii români pun ochii pe formate noi mai ales la târgurile de televiziune internaţionale, de genul MipTV şi MipCom de la Cannes sau Discop la Budapesta, apoi le trec prin sită. Se cautî tot timpul „o reţetă verificată”, cu audienţa bună în spate. În ceea ce priveşte show-urile locale, şi mă refer acum strict la ”SOS – Salvaţi-mi casă!” şi la ”Hai să bucătărim!” de pe TVR 1, organizam un casting şi încercam să găsim varianta optimă de prezentator”, spunea Peter Marschall, fondatorul Paprikă Entertainment, prin 2008.

Ce legătură era între el și Dan Negru

La începuturile Atena 1, când se pregăteau de a da lovitura pe piața media românească Peter Marschal este cel care l-a propulsat pe celebrul Dan Negru în producțiile tv realziate de compania sa, Paprika Entertainment. Și de atunci și până astăzi, toate show-urile prezentate de Dan Negru au avut cele mai mari audiențe. Dan este cel care a făcut anunțul dispariției fostului producător și pionier al producțiilor tv în România, și nu numai.

”A murit Peter Marschall, unul dintre pionierii industriei tv de la noi. Am construit împreună cu compania lui, „Paprika Entertainment” , showul ” Te pui cu Blondele”, cel mai longeviv game-quizz de prime-time din istoria televiziunii din România și printre cele mai profitabile-financiar show-uri tv difuzate vreodată in România.

Peter Marschal a murit. Ce legătură era între el și Dan Negru

„Schimb de mame”, „Cireașa de pe tort”, „Mondenii”, „Rătăciți in Panama” sunt câteva formate pe care le-a adus in România dar Peter a construit televiziune in multe alte țări europene, Ungaria, Germania, Cehia, Bulgaria. Avea 47 de ani…Și 5 copii…”, a scris Dan Negru pe facebook.

Marschall și-a dat demisia din funcția de lider la Paprika Latino în 2016, când a spus că va părăsi întreaga piață media și va locui cu familia sa din Costa Rica. Marschall a avut o intervenție chirurgicală majoră și, recent, a trebuit să-și amputeze brațul drept pentru a preveni răspândirea bolii care-i ataca corpul său. Apoi, pe pagina sa de Facebook a scris: „Cu un braț mai puțin, dar cu o șansă mai mult.” Fostul om de televiziune a crezut în recuperarea sa pe tot parcursul, dar organismul său a renunțat la lupta duminică. Producătorul este jelit de soția sa și de cei cinci copii. Avea 47 de ani.