Peştele care nu se prăjeşte niciodată în tigaie. Mulţi români nu au habar: „Se dezintegrează”
Cu toate că este răsfățul culinar dorit de foarte mulți români, puțini știu cheia succesului acestui preparat ce pare, la prima vedere, deloc pretențios. Chef Joseph Hadad, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați bucătari din România, a dezvăluit care este peștele care nu se prăjește niciodată în tigaie. Recomandările specialistului.
Chef Joseph Hadad a dezvăluit ce pește nu ar trebui niciodată prăjit în tigaie
Carnea de pește este preferata multor români, fiind ușor de preparat, gustoasă și considerată mai sănătoasă decât cea roșie. Este la mare căutare în magazine în special în zilele din perioadele de post în care se dă dezlegare.
Dacă vrei să îți încânți familia cu un preparat delicios, cheia succesului este, de fapt, alegerea corectă a ingredientului principal. Chef Joseph Hadad a explicat, pe blogul său, că peștele, în funcție de specie, se gătește diferit.
Potrivit specialistului, peștele care nu se prăjește niciodată în tigaie este, de fapt, orice specie cu fileuri mai groase. Astfel, pe listă regăsim somnul, macroul și peștele spadă, care se usucă imediat dacă este prăjit.
„Peștii cu fileuri mai groase au tendința să se usuce în procesul de prăjire, în vreme ce cei mai firavi se comportă mai bine. De asemenea, este păcat să pui la prăjit peștii plini de grăsimi naturale, pentru că de multe ori vor deveni prea grei pentru digestie în acest fel. În plus, grăsimile naturale vor împiedica obținerea crustei crocante dată de prăjire în general.
Somonul, printre cei mai populari pești peste tot în lume, nu se pretează prea bine prăjirii, nici direct în ulei, nici pané. Mai bine îl gătiți la cuptor sau la aburi, ori direct pe grătar, pentru a-i scoate în față calitățile.
În aceeași situație este și macroul, un pește foarte gras, dar care, pe deasupra, are și o textură foarte delicată, care îl va face să se dezintegreze la prăjire. Plus gustul foarte puternic, ce este întărit prin acest proces. Pe plită sau la cuptor este cea mai bună variantă pentru macrou, iar pentru aroma intensă, puteți asocia capere sau hrean la servire”, a scris chef Joseph Hadad, pe blogul său.
Te-ar putea interesa și: Ce să faci cu peștele înainte să-l pui în tigaie. Secretul bucătarilor de top, așa iese mult mai gustos
Care este regele peștilor prăjiți din România?
La pol opus, nu vei da greș niciodată cu un crap sau păstrăv prăjit.
„Pentru prăjit, însă, nu pot să nu menționez regele peștilor prăjiți din România, crapul. Acesta este, oricum, foarte versatil, și dacă îți plac peștii de apă dulce, modurile în care îl poți găti sunt foarte variate.
Și păstrăvul este foarte popular și potrivit prăjirii. Acesta se asociază bine cu legumele la grătar sau o salată proaspătă, nu doar cu cartofi”, a precizat chef Hadad.
Te-ar putea interesa și: Cu ce să ungi tigaia ca peștele să nu se prindă. Marii bucătari folosesc acest truc