Persoanele vaccinate transmit mai repede Covid-19? Alexandru Rafila, anunțul momentului

Persoanele vaccinate transmit mai repede Covid-19? Alexandru Rafila, anunțul momentului
Alexandru Rafila, deputat PSD

Alexandru Rafila face lumină în cazul unor informații menite să aducă confuzie în rândul cetățenilor. Specialistul a explicat cum se transmite virusul Covid-19 de către o persoană vaccinată, cât și de către una nevaccinată, explicând detaliul care face diferența. De asemenea, medicul a menționat problema principală cu care se confruntă pacienții care dezvoltă forme grave ale bolii.

“Vaccinarea trebuie combinată și cu alte metode”

Medicul Alexandru Rafila a explicat că reducerea transmiterii comunitare poate fi făcută atât prin vaccinare, cât și prin respectarea normelor de siguranță anti-Covid-19, respectiv, purtarea măștii și păstrarea distanței. Deputatul PSD susține că în cazul persoanelor vaccinate, unele dintre acestea nu mai fac boala, în timp ce altele dezvoltă forme ușoare. În plus, rata de transmitere ar putea fi mai mare în rândul nevaccinaților, datorită numărului mai mare de persoane și nu din cauza modului diferit de transmitere.

„Proporția de persoane vaccinate și nevaccinate este diferită. Unii vaccinați nu mai fac boala. Acum însă există o tulpină care se transmite mult mai ușor. Proporția celor care fac forme grave din rândul vaccinaților este mult mai mică decât în cazul nevaccinaților. Ca să încetinești transmiterea, vaccinarea trebuie combinată și cu alte metode. Dacă oamenii au forme clinice manifeste, probabil că transmit în mod similar”, a precizat Alexandru Rafila într-un interviu pentru Aleph News.

Odată cu libertatea mai mai mare oferită persoanelor vaccinate, au apărut ipoteze conform cărora, această categorie poate transmite virusul mai repede, având în vedere că cei nevaccinați trebuie să respecte mai multe restricții anti-Covid-19 și nu au o mișcare de libertate foarte mare. Astfel, medicul Alexandru Rafila infirmă aceste specualții, explicând că modalitatea de transmitere de la un vaccinat vs. nevaccinat nu este diferită.

90% dintre decese survin în rândul persoanelor nevaccinate

Alexandru Rafila a continuat să explice că, singura explicație pentru contextul epidemiologic catastrofal îl are propaganda antivaccinistă, în cadrul căreia au fost transmise informații false cu scopul de a împiedica imunizarea cetățenilor.

„Modalitatea de transmitere nu este diferită între vaccinați și nevaccinați. La noi, din numărul de decese, 90% erau nevaccinați. Sunt și persoane cu afecțiuni la care răspunsul imun nu există. Noi am avut 500-600 de morți pe zi, la o populație de 18 milioane de locuitori.

Noi am fost pe locul 1 în lume câteva săptămâni la rând. A murit 1 Parlament pe zi sau câteva avioane s-au prăbușit. Din cauza celor care fac propagandă imorală împotriva vaccinării, multe mii de oameni au murit. Mai sunt și decesele indirecte, oamenii nu au loc în spitale. Anul trecut am avut 20.000 de oameni decedați în 3 luni”, a completat specialistul.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI