Pericolul uriaș care pândește acum Parisul. Cum se pregătește Franța pentru un nou lockdown

de: Rosu Ioana
30 10. 2020

Situația disperată a Franței depășește limitele imaginației. În contextul exploziei de cazuri de COVID-19, președintele Emanuel Macron a transmis miercuri seară că întreaga țară va intra în carantină începând de vineri dimineață. De teama unei izolări greu de suportat între betoane, în inima Parisului, mulți locuitori au luat cu asalt toate drumurile care duc către către mai multă natură și libertate.

Franța, bombă cu ceas în contextul pandemiei de COVID-19

Momente dificile pentru toată Franța, după ce președintele țării a anunțat instituirea „confinmentului”, cel mai înfricoșător cuvânt pentru francezi în această perioadă. Acesta presupune carantina națională, astfel că oamenii nu vor mai avea voie să iasă din casă, cu excepția deplasării către locul de muncă și alte câteva activități esențiale.

În toată perioada pandemiei, una dintre cele mai iubite capitale din lume, Parisul, a fost extrem de expusă, fiind în topul orașelor cu cei mai mulți bolnavi de COVID-19. Din păcate, în acest moment, Parisul este văzut ca un focar de infecție cu noul coronavirus, iar riscul de a te infecta la orice pas crește exponențial.

Trafic intens în Paris pe data de 29 octombrie 2020

Drept urmare, odată cu instituirea carantinei naționale, valuri întregi de mașini au umplut străzile Parisului, în încercarea de a prinde ultimele ore de „libertate de mișcare” între departamente. Așa cum era de așteptat, la toate evenimentele nefericite petrecute în Franța s-au adăugat recorduri de ambuteiaje în trafic și dispute între participanții la trafic. De asemenea, gările și autogările au fost pline de oameni entuziaști la gândul că se vor retrage în locuri mai ferite de virusul ucigș.

Record absolut de blocaje în trafic. Francezii migrează către zonele rurale

Recordul istoric al blocajelor de trafic a fost doborât joi la Paris, cu 733 de kilometri de blocaje, potrivit aplicațiilor de monitorizare a traficului. Recordul anterior a fost atins în 2016, atunci când Parisul a fost blocat de o grindină puternică, fenomen atipic pentru Franța. În acel moment, în Paris a fost înregistrat un blocaj de 707 de kilometri.

În contrast cu haosul de joi seară, vineri dimineață, traficul a fost fluid pe principalele rute pariziene și pe cele din Ile-de-France. Începând din această dimineață, singurele călătorii autorizate sunt cele pentru a merge la serviciu sau pentru a merge la cumpărături.

Trafic lejer după intrarea în carantină – Hartă Google Maps

Carantina națională poate provoca, de asemenea, o criză în domeniul imobiliar, dat fiind faptul că tot mai multe agenții imobiliare traversează o criză din care greu se mai întrevede o rezolvare.

Din cauza perioadei de pandemie, mulți francezi au rămas în casele lor, astfel că raportul dintre cerere și ofertă se menține într-un dezechilibru absolut. Multe persoane care doresc să își cumpere sau să închirieze o casă sau un apartament se află în situația de a nu avea unde locui din cauza lipsei de oferte.

Vezi imagini video cu traficul din Paris ieri, începând cu ora 18:00

 

Câte cazuri s-au înregistrat în ultimele 48 de ore în Franța

Ca și alte state din UE, cetățenii francezi nu au luat în serios noul coronavirus, astfel că mulți tineri nu au respectat regulile de protecție. Din păcate, acest neconformism a generat o transmitere a virusului în masă. În orice oraș ai fi mers până în urmă cu o zi, zona puburilor și a restaurantelor era plină, fără a se pune problema purtării măștilor.

De asemenea, școala a fost deschisă în toată această perioadă, iar elevii până în clasa a IV-a nu purtau mască.
În ultimele 24 de ore, în Franța au fost înregistrate 48.000 de îmbolnăviri, asta după ce pe 25 octombrie au fost anunțate 52.000 de cazuri.

Emanuel Macron a decretat miercuri seară carantină generală, după ce a declarat că virusul se răspândește cu o viteză greu de controlat.

De asemenea, Renaud Piarroux, profesor de medicină la Pitié-Salpêtrière, a dezvpluit în urma analizei graficelor că:

„Astăzi, progresia virusului este atât de mare încât nu mai putem urmări. Contaminările cresc într-un ritm exponențial”, a transmis francetvinfo.fr.

Potrivit specialiștilor în Sănătate, rata de ocupare a unităților de terapie intensivă de către pacienții cu Covid este estimată în prezent la 52% la nivel național, așa cum se arată în graficul de mai jos.

Gradul de ocupare al paturilor la Terapie Intensivă în ultima lună

Câte persoane sunt infectate până acum în Franța

În urma anunțului privind carantina generală, Emanuel Macron a anunțat că evoluția cazurilor va fi monitorizată din două în două săptămâni. Dacă vor exista îmbunătățiri, acesta a menționat faptul că există șansa ca anumite magazine să fie deschise înaintea sărbătorilor.

Până în acest moment, în Franța s-au înregistrat 1,28 milioane de cazuri de COVID-19, dintre care, 115.000 s-au vindecat, iar 36.200 de persoane au murit.

Potrivit statisticilor actuale oferite de Direcția de Sănătate Publică, până la jumătatea lunii noimbrie, 9000 de persoane se vor afla internate la ATI.

În prezent, 20.207 de persoane cu Covid-19 sunt spitalizate în Franța, dintre care 3.045 în secția de Terapie Intensivă.

Vă reamintim că întreg teritoriul francez se află în carantină începând de astăzi până pe 1 Decembrie.