Pericolul fatal la care te expui când pui folie de aluminiu pe plită sau în cuptor. Specialiștii trag un mare semnal de alarmă

Pericolul fatal la care te expui când pui folie de aluminiu pe plită sau în cuptor. Specialiștii trag un mare semnal de alarmă
Pericolul fatal la care te expui când pui folie de aluminiu pe plită sau în cuptor

Pericolul fatal la care te expui când pui folie de aluminiu pe plită sau în cuptor. Specialiștii atrag un mare semnal de alarmă. Sunt multe persoane care preferă să acopere aragazul cu folie de aluminiu pentru ca acesta să nu se murdărească. Specialiștii susțin însă că acest obicei este unul nociv.

Pericolul fatal la care te expui când pui folie de aluminiu pe plită sau în cuptor

Potrivit specialiștilor, folia de aluminiu este combustibilă, astfel că dacă este pusă pe aragaz cu gaz, chiar și peste unul electric, acest fapt duce la arderea aragazului. În plus, folia se poate topi pe o plită cu inducție, iar aluminiul vaporizat nu este ceva în regulă de inhalat.

Dacă folia de aluminiu este pusă pe aragaz, nu se face nici ventilația într-un mod corespunzător, iar cantități de gaz se acumulează sub folie, fapt care este posibil să ducă la o explozie.

Acoperirea aragazului cu folie de aluminiu este însă un obicei frecvent și multe gospodine aleg să folosească acest produs pentru a evita murdăria aparatului.

Ce spun producătorii de aragazuri

În vreme ce aragazul rămâne curat și nu mai trebuie curățat zilnic, folia de aluminiu poate fi un pericol pentru sănătate.

„Pentru a evita posibilele daune cauzate de căldură a cuptorului, nu vă recomandăm să folosiți folie de aluminiu pentru a acoperi partea inferioară a cuptorului”, spun și producătorii de aragazuri.

Și pe TikTok a fost postat un truc cu folia de aluminiu pe aragaz, iar unii dintre utilizatori au avertizat în ce privește pericolul acestui truc.

Un utilizator a spus. „Am auzit că folia de aluminiu poate fi periculoasă, plus că este o durere de cap să o schimb”.

Alt utilizator a comentat: „Îți spun de fapt să nu faci asta, deoarece poate crea un blocaj de gaz”.

O altă persoană, care a pretins că este inginer de gaze, a avertizat despre pericole:

„Ca inginer de gaze trebuie să vă spun că este riscant să puneți folie pe cuptor folia de aluminiu. Îngrădește ventilația și ar putea bloca injectoare.”.

Un alt truc considerat periculos în ce privește folia de aluminiu este utilizarea ei pentru a face diverse preparate la cuptor. Riscul este acela de a ingera o cantitate mai mare de aluminiu, prin faptul că atunci când este introdus la căldură, el trece mult mai uşor în alimentele preparate, fapt care trebuie evitat.

Când este vorba despre o cantitate mică de aluminiu, corpul reușește să o elimine fără riscuri de sănătate. Însă dacă aluminiul regăsit adesea în mai multe surse, mai este folosit și la gătit, specialiștii avertizează că organismul nostru este bombardat de o cantitate mult prea mare de aluminiu care poate afecta sănătate.