Pericolul din magazine, de sărbători. ANPC trage un semnal de alarmă pentru părinți

Citirea etichetelor produselor cumparate te scapa de belele

Pericolul din magazine, de Sfântul Nicolae. Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor trage un semnal de alarmă pentru părinți cu ocazia Moșului Nicolae, cu privire la dulciurile făcute cadou în ghetuțe. Aceștia trebuie să fie atenți la ce cumpără, pntru a nule face rău micuților.

Pericolul dintre rafturi, de Moș Nicolae. Avetisment dur pentru toți părinții

Mai este un pas până la sărbătoarea de Sfântul Nicolae, ocazie cu care copii primesc cadouri, în special dulciuri. ANPC trage un semnal de alarmă pentru părinți, care nu trebuie să cumpere dulciuri nerecomandate micuților pentru a le pune în ghetuțe de Moș Nicolae.

Paul Anghel, directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, atenționează părinții să cumpere de Moș Nicolae, dar și de Crăciun, dulciuri numai dacă acestea sunt însoțite de etichete care au elemente de identificare și informare în limba română.

Citirea etichetei te poate scuti de multe probleme

De asemenea, Paul Anghel le recomandă părinților sau celor care cumpără dulciuri să citească informațiile venite de la producători.

Atenţionez părinţii care doresc să facă o surpriză cât mai plăcută copiilor lor ca înainte de a cumpăra diverse sortimente de bomboane şi ciocolată, produse din ciocolată, produse pe bază de cacao şi grăsimi vegetale (bomboane, tablete, figurine etc.), să aibă în vedere ca toate aceste produse să fie însoţite de etichete cu elementele de identificare şi informare în limba română şi să ţină cont de următoarele recomandări.

Ce trebuie urmărit pe etichetele dulciurilor

Dulciurile care conţin coloranţii E 110-galben portocaliu, E 104- galben de chinolină, E 122- Carmoizină, E 129- Roşu allura, E 102- Tartrazina, E 124- Roşu ponceau etichetarea trebuie să prezinte menţiunea poate afecta negativ activitatea copiilor şi atenţia acestora.

Ciocolata trebuie să conţină declaraţia privind substanţa uscată de cacao …% minimum astfel încât să poată fi ales sortimentul care satisface cel mai bine gustul consumatorului„, a precizat Paul Anghel, potrivit agerpres.ro.

Denumirile substanțelor alergene sunt accentuate

De asemenea, directorul ANPC susţine că pentru persoanele care suferă de alergii, eticheta oferă informaţii prețioase în ceea ce privește posibilele componente cu efecte alergene. Denumirile acestora sunt accentuate pentru a putea fi evidenţiate în lista ingredientelor produselor.

Dulciurile, ciocolata şi produsele pe bază de cacao (produsele alimentare în general) care se dăruiesc cu preponderenţă cu ocazia sărbătorii lui Moş Nicolae trebuie consumate moderat, cu responsabilitate. În acest sens se va avea în vedere declaraţia nutriţională care oferă informaţiile privind valoarea energetică, conţinutul de grăsimi, conţinutul de acizi graşi saturaţi, conţinutul de glucide, din care conţinutul de zaharuri, conţinutul de proteine şi conţinutul de sare„, a mai spus Paul Anghel.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI