Pericolul din farfuriile românilor, descoperit de autoritățile din Constanța. Ce aliment toxic au consumat anul acesta

Pericolul din farfuriile românilor, descoperit de autoritățile din Constanța. Ce aliment toxic au consumat anul acesta
Alimentul toxic preferat de români. Ce au descoperit autoritățile

Vești proaste pentru toți românii! Un pericol uriaș a fost descoperit de autoritățile din Constanța. Un aliment toxic a fost consumat de foarte multe persoane în acest an, așa că anunțul nou a venit ca un fulger pentru ce au preferat un anumit produs.

Ce pericol au descoperit autoritățile din Constanța. Mulți români au consumat aceste alimente

Mulți români preferă să consume pește, dar puțini știu la ce pericol s-au expus în momentul în care au savurat acest aliment. Tone de pește stricat au ajuns pe mesele oamenilor din România. Peștii ar fi fost pescuiți chiar din apele poluate ce se află în Franța, Spania și Italia.

O grupare infracțională constituită din români ce au plecat la muncă în străinătate se ocupa de această afacere periculoasă, iar ei erau ajutați de mai multe persoane ce desfăceau marfa. Tribunalul Constanța a demarat un proces pentru toate aceste fapte.

Ce infracțiune s-a comis, de fapt. Pește stricat, vândut în magazine prin mijloace ilegale

Nu mai puțin de 20 de bărbați sunt acuzați de faptul că ar fi deținut, comercializat și transportat pește și produse din pește fără a deține documente legale. Procurorii de lângă Curtea de Apel Constanța îi vor ancheta pe toți ce au săvârșit aceste acțiuni și au pus în pericol numeroase persoane.

„Românii erau cei care organizaseră afacerea şi aduceau otravă în farfuria conaţionalilor lor. Pescarii de acolo nu sunt italieni sau spanioli, ci tot români.

Românii transportau, românii pescuiau şi românii comercializau.”, a transmis Teodor Niţă, procurorul de caz.

O rețea infracțională s-a ocupat de pescuit, iar apoi peștele ce provenea din ape contaminate era transportat ilegal în România pentru a ajunge pe mesele celor ce își doresc să consume produse de acest tip. Mulți bani au fost câștigați de cei ce au participat la aceste ilegalități.

Cum se desfășura afacerea ilegală. Nimeni nu se aștepta la așa ceva

Peștele era prins noaptea, iar apoi el ajungea în magazine, de unde era cumpărat de români. Fiecare transport le aducea în buzunare 2.500 de euro bărbaților acuzați. Aceștia stropeau peștele cu diferite substanțe pentru a nu trezi suspiciuni prin mirosul peștelui stricat.

„De multe ori, marfa era reprezentată de peşte stricat, pe care inculpaţii îl spală cu substanţe de genul oţetului, ulterior valorificându-l ca peşte proaspăt.

Dacă nu putea fi cosmetizat olfactiv, atunci se folosea procedeul filetării sau porţionării în rondele a peştelui stricat şi astfel românul, consumatorul final, era înşelat să cumpere şi să mănânce.”, este menționat în rechizitoriu, potrivit Adevărul.

Din păcate, mai multe alimente de acest gen au ajuns pe mesele românilor, peștele prezentând un pericol real în momentul în care nu se consumă proaspăt.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI