Pericolul descoperit în aceste produse de la Kaufland, Auchan și alte magazine. Nu le mânca!
Autoritățile române trag un semnal de alarmă pentru toți cetățenii care frecventează aceste supermarketuri. Ce pericol a fost descoperit în produsele din Auchan și Kaufland. Toți românii trebuie să afle asta. Este important.
Produsul de la Kaufland și Auchan care s-a dovedit a fi periculos
Toamna se numără bobocii și se pun legumele la murat. Fie că vorbim despre gogoșari, varză, castraveți, conopidă sau alte legume, gospodinele pun osul la treabă și pregătesc borcanele pentru a se bucura de cele mai bune murături în lunile de iarnă.
Recent, agenții de la ANPC au găsit anumite iregularități în anumite supermarketuri din Capitală precum Cora, Carrefour, Penny Auchan și Kaufland, unde au constatat că un anumit produs de la raft era falsificat. Este vorba despre oțetul balsamic folosit cu precădere în această perioadă pentru a pregăti murăturile pentru iarnă.
Conform oficialilor de la Autoritatea Națională pentru Protectia Consumatorilor, echipe ale Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor București-Ilfov au făcut controale în magazine ale marilor lanțuri de retaileri vizând verificarea corelației dintre denumire și compozitie a oțetului existent pe piață.
Ce conținea, de fapt, oțetul falsificat din supermarketuri
Astfel, inspectorii au prelevat eșantioane de oțet aflate la vânzare, care au fost, ulterior, analizate în laborator. În urma examinării detaliate, cercetătorii au făcut o descoperire incredibilă. Oțetul conținea alte ingrediente decât cele notate pe eticheta, iar materia primă nu era din vin, mere sau vișine.
Conform celor de la Hotnews, echipele CRPC București-Ilfov au verificat existența la comercializare a loturilor din sortimentele de oțet la care, urmare a analizelor de laborator, a rezultat că sunt neconforme.
În urma celor găsite, oamenii legii au fost nevoiți să ia anumite măsuri drastice. În primul rând, cele 11.500 litri de oțet au fost scoase urgent din comerț și au fost aplicate amenzi în valoare totală de 20.000 de lei.
Nu doar atât, oficialii au hotărât sistarea temporară de la comercializare a celorlalte produse celelalte de același tip care erau puse la vânzare.
Motivul este unul cât se poate de simplu. Autoritățile s-au temut ca produsele respective să nu fie în conformitate cu regulile ANPC, acestea fiind oprite din comercializare până la punerea la dispoziție de către operatorii economici a unor buletine de analiză, care să ateste conformitatea acestora.