Pericolul ascuns în dulciuri. Ce se întâmplă, de fapt, cu corpul nostru când consumăm mult zahăr
Zahărul este ingredientul fără de care o mare parte din populație nu poate să trăiască. Atracția irezistibilă față de toate produsele care conțin zahăr îi transformă pe unii dependenți de dulciuri. Din păcate, medicii nu vin cu vești bune pentru această categorie de persoane, ei transformânduse ușor, ușor în victimele unor posibile boli sau disfuncționalități ale organismului.
Ce efecte poate produce excesul de zahăr
Atunci când consumăm acest produs, organisumul nostru consumă tot atâta calciu pentru a putea metaboliza zahărul cât mai repede, ajung astfel să avem o deficiență a calciului în organism. Chiar dacă ne simțim mai bine atunci când consumăm dulciuri, este bine de știut că aceste produse produc o serie de efecte nefaste pentru organism.
Majoritatea medicilor ne recomandă să limităm cât s epoate consumul de zahăr și să îl înlocuim, acolo unde este posibil, cu zahărul brun.
O categorie de risc o reprezintă femeile ajunse la perioada menopauzei. Odată atins acest prag, o vizită la medicul endocrinolog este necesară o dată pe an. Acesta vă va face analizele necesare pentru a evita să ajungeţi la osteoporoză, o afecțiune care apare cu precădere la femei, după perioada menopauzei. Dacă boala este deja instalată, o parte anatomică din femur este cea mai predispusă la fracturi. Iată ce este de făcut în aceste condiții.
Care sunt cele mai dese probleme de sănătate cauzate de osteoporoză
Doctorul, Ion Ion, de la Facultatea de Chimie Aplicată a explicat că ”În aceste procese de metabolizare participă şi calciul , personele care au probleme cu calciu în fluidele biologice în sânge este bine să nu comsume zahăr”, a dezvăluit acesta, potrivit stirileprotv.ro.
Astfel, din cauza consumului excesiv de zahăr poate apărea osteoporoza, care presupune micșorarea oaselor în timp, fenomen influențat de mai mulți factori. Din păcate, din cauza osteoporozei apar cele mai multe fracture de șold, ceea ce înseamnă că multe persoane au parte de dureri cumplite din cauza acestei afecțiuni.
”Acesta este bazinul cu scobitura acetabulară, acela e colul femural. Este zona cea mai afectată de osteoporoză. Pe măsură ce îmbătrânim această zona scade ca şi rezistenţă osos biologic, acesta e modul nostru de îmbătrânire”, a dezvăluit Vlad Petrescu, medic primar ortopedie.
Acesta a mai adăugat și care sunt cele două tipuri de fracture cel mai des întâlnite și în ce condiții mai au șanse de vindecare.
”Avem două fracturi una mai prietenoasă şi una de col femurar ele se tratează diferit ortopediei. Fractura de col femurar necesită protejare, odată ce s-a produs zona nu mai are capcitate de vindecare. Cea de-a doua fractură este pritenoasă de-a lungul acestei zone avem implanturi bune care ne permit să salvăm acestă zonă, nu avem nevoi de proteză.
Contrar a ceea ce se crede că este o farctură care poate fi temporizată, noi înțelegem prin urgenţă ceva ce ne amenință viaţa. Ortopedul înţelege altceva – această fractură ne obligă să nu ne mai mişcăm”, a dezvăluit acesta potrivit stirileprotv.ro.
În concluzie, consumul redus de zahăr și implicit, dulciuri, ajută organismul să lupte mai bine împotriva factorilor de risc, protejându-ne împotriva unor afecțiuni cauzate de acest ingredient nociv.