27 feb. 2021 | 13:22

Pericolul ascuns în cănile cu ceai. Greșeala fatală pe care o fac românii care nu știu acest secret

Sănătate
Pericolul ascuns în cănile cu ceai. Greșeala fatală pe care o fac românii care nu știu acest secret

Ceaiul este preferat de mulți români, dar puțini știu ce pericole ascunde. Toată lumea se încălzește iarna la o ceașcă de ceai, la care se adaugă zahăr de cele mai multe ori. Faimoasa băutură ne salvează de răceli și ne ajută când suntem însetați, dar mulți români uită că poate să devină o adevărată bombă calorică.

Câte calorii are o ceașcă de ceai

Ceaiul este preferat de mulți români, dar puțini știu ce pericole ascunde. În diete, băutura este recomandată la orice oră, deoarece se presupune că are un aport caloric egal cu zero. Chiar și la cafenele, românii își comanda în sezonul răcoros ceai pentru a scăpa de răceli, regăsindu-se într-o varietate de arome.

Deci, cam câte calorii are o ceașcă de ceai? Băutura este consumată de obicei sub formă de infuzie, preparată dintr-un pliculeț de ceai sau din frunzele uscate ale unei plante. Dacă nu o îndulcești și optezi pentru ceai simplu, verde, negru sau alb, atunci poți să stai liniștit, căci o ceașcă are doar două calorii.

Cel mai periculos este ceaiul îndulcit. Dacă adaugi lapte, o ceașcă ajunge la 75 de calorii, iar cu fiecare linguriță de zahăr se adaugă 16 calorii, anunță Healthline. Vara, ceaiul cu gheață este preferat de toată lumea, dar puțini români știu că este cea mai periculoasă băutură, bogată în zahăr.

De ce sortimente de ceai trebuie să se ferească toată lumea

Ceaiul este preferat de mulți români, dar puțini știu ce pericole ascunde. Dacă preferi să te tratezi cu anumite ceaiuri medicinale, află că nici acestea nu sunt atât de sănătoase precum par. Medicii avertizează că băutura nu trebuie consumată constant, iar românii ar trebui să opteze și pentru alte sortimente pentru a nu avea afecțiuni grave ce pot să apară în timp.

„Într-o zi, o cană, două de ceai este foarte bine venită cu condiţia să le alternăm, deci să nu bem în fiecare zi acelaşi tip de ceai. Au fost situaţii de pacienţi care s-au prezentat la medic cu o anumită patologie şi medicul stând de vorbă cu ei a constatat că băuseră un tip de ceai timp de 5-10 ani şi asta determina anumite reacţii în timp.”, anunță dr. Andreea Dragomirescu, medic primar medicină generală, potrivit Digi24.

Multe dintre plantele iubite de români pot să devină adevărate pericole. Sunătoarea poate să determine fotosensibilitate, dar și erupții pe piele. Pe de altă parte, dacă ceaiul de mușețel este consumat în exces, poate să ducă la perturbări ale florei intestinale.

„Muşeţelul este specific în special pentru afecţiunile digestive dacă se consumă ceai de muşeţel în exces pot să apară perturbări ale florei intestinale. Dar în exces, ne referim la un litru de ceai de muşeţel pe zi băut pe o perioada mai mare de 30 de zile.”, anunță dr. Andreea Dragomirescu, medic primar medicină generală.

Pericolul ascuns din cănile cu ceai. De ce ar trebui să se ferească românii

Ceaiul este preferat de mulți români, dar puțini știu ce pericole ascunde. Există și câteva sortimente ce pot fi consumate toată iarna, cum ar fi ceaiurile de fructe. Poate fi ales un ceai din afine, zmeură, cătina, păducel, dar și măceșe. Aceste plante nu dau efecte adverse și oferă o multitudine de beneficii.

Nici aici nu suntem scăpați de pericole. Medicii avertizează că majoritatea sortimentelor de ceai pe bază de fructe ce se găsesc în comerț nu sunt întodeauna naturale, așa că ar trebui să ne ferim de consumul acestei băuturi dacă avem presimțirea că ar fi fost tratată cu substanțe chimice.

„În comerţ găsim ceaiuri de fructe tratate cu o substanţă chimică care să dea un anumit miros sau o anumită culoare spre roşu ruginiu. E suficient să bei odată să simţi că e o substanţă nenaturală, pentru că un om, oricât de neavizat ar fi, îşi dă seama că în natură nu există un astfel de miros.

Substanţa se recunoaşte uşor, pentru că are un miros specific şi dă culoarea roşie a ceaiului. De regulă ceaiurile comercializate sub formă de doze sunt tratate în felul acesta. Ceaiurile vrac sau la cutie, vărsate, nu au acest tratament.”, anunță prof. univ. dr. Pavel Chirilă, medic primar medicină internă, potrivit publicației menționate mai sus.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Statul plătește 138.000.000 $ din cauza ”celui mai înfricoșător monstru”, condamnat la 360 de ani de închisoare
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Băncile din România sunt obligate. Anunț pentru toți românii care au credite la bancă
Capital.ro
Veste bună pentru turismul românesc: Noua autostradă pe care se va putea ajunge mai ușor pe litoral
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Servicii medicale fără card de sănătate! Decizia CNAS luată la nivel național
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro