Pensionarii care lucrează și la stat nu vor mai putea cumula pensia cu veniturile din salariu

Premierul Ludovic Orban le-a dat o veste nu tocmai bună persoanelor care lucrează în cadrul instituțiilor statului român și care urmează să iasă la pensie. Cu o zi în urmă, primul ministru a confirmat faptul că pensia, în cazul acestei categorii aparte, nu va mai putea fi cumulată cu veniturile din salariu.

Pensionarii care lucrează și la stat nu vor mai putea cumula pensia cu veniturile din salariu

Pensionarii care lucrează și la stat nu vor mai putea cumula pensia cu veniturile din salariu
Premierul Orban a făcut duminică o serie de declarații legate de interzicerea cumulului pensiei cu salariul

”Sunt de acord cu interzicerea cumulului salariului cu pensia. Nu e normal ca persoane care s-au pensionat și beneficiază de pensie să beneficieze și de un venit din sectorul public. Aici este vorba de a nu permite ca cineva care s-a pensionat și e vorba de mulți care s-au pensionat la 40 și ceva de ani din poliție sau alte structuri și care după ce s-au pensionat și au dobândit niște pensii mari mai cumulează și venituri în sectorul public. E vorba de a nu permite ca persoane care s-au pensionat să poată cumula simultan pensia cu un venit din sistemul public. Dacă vor să lucreze în privat nu avem niciun fel de problemă. Nici dacă vor să își continue activitatea nu avem o problemă, dar să aleagă între venitul dobândit din salariu”, a declarat Ludovic Orban, cu o zi în urmă, când a fost întrebat despre interzicerea cumulului pensiei cu salariul, pentru cei care lucrează la stat, potrivit Digi24.

Totodată, premierul Ludovic Orban consideră că acest sistem care s-a perpeturat nu este unul ce ar trebui considerat normal, menționând și ce măsuri vor fi luate, în acest sens.

„Eu cred că administrația are nevoie de o modernizare, administrația are nevoie de oameni proaspeți, cu o altă viziune, care să fie școliți în sensul administrației care se face la nivel european, în secolul 21 și, de asemenea, cred că o persoană care lucrează în serviciul public și în administrația publică trebuie sa primească un venit din activitatea pe care o desfășoară”, a conchis premierul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI