Pensii speciale pentru mii de români de la 1 ianuarie 2022. Cine sunt cei care se vor bucura de răsfăț din bugetul statului

Pensii speciale pentru mii de români de la 1 ianuarie 2022. Cine sunt cei care se vor bucura de răsfăț din bugetul statului
Cine beneficiaza de pensii speciale in Romania

Vești bune pentru românii care beneficiază de pensii speciale. Sumele de bani pe care le vor primi aceștia se vor mări începând cu data de 1 ianuarie 2022. Potrivit informațiilor publice, legea care le acordă primarilor pensii speciale a fost amânată din 2019. Cu cât vor fi remunerați edilii locali. Aceștia insistă ca legea să fie pusă în vigoare la începutul anului viitor.

Ce pensii speciale vor primii primarii din România

Primarii locali de la noi din țară sunt determinați să facă presiuni asupra Guvernului și a Ministerului Muncii, pentru ca legea pensiilor speciale acordate edililor să intre în vigoare din data de 1 ianuarie 2022.

Respectiva lege a fost amânată din anul 2019, iar, momentan, cei din PDL și PSD nu au anunțat ce se va întâmpla cu respectivele beneficii financiare.

„Pe mine mă sperie telefoanele oamenilor, colegilor primari, care au ieşit la pensie şi spun – doamnă, ce ştiţi, se aprobă, nu se aprobă, nu am decât 1.400, 1.800. Am ajuns cu indexările la 2.000. La nivel local, la talpa ţării, ştiţi cum se spune – primarii, hoţii, au furat. Noi nu suntem încadraţi în categoria aceasta. Nu suntem demnitari”, a declarat revoltată Mariana Gaju, prim-vicepreședintele ACoR, primar din Cumpăna.

Ce spune ministrul Muncii despre pensiile speciale acordate primarilor

Suma colosală pe care statul român ar plăti-o pentru pensiile speciale se ridică la cifra de 600 de milioane de lei. Cu alte cuvinte, indemnizaţiile primarilor din România ar ajunge la suma de 1.600 de lei pentru un edil cu un singur mandat, iar cei care au trei mandate ar trebui să primească 5.000 de lei.

Pe lângă aceste pensii speciale, primarii ar încasa şi pensii calculate pe baza contributivităţii. Marius Budăi, ministrul Muncii, nu este de acord cu aceste venituri:

„Ministerul Muncii se numeşte Ministerul Muncii, se ocupă de pensiile din sistemul public, iar fiecare minister îşi face politica pe salarizare şi pe pensii.”, a declarat oficialul, conform celor de la Știrile PRO TV.

„Sunt mii de foşti primari PSD-PNL, toate partidele aceeaşi mizerie, care aşteaptă pensii speciale. Acestea sunt puse la pachet cu pensiile românilor. Dacă le creşti pe astea şi mai creezi şi alte pensii speciale, nu mai poţi să creşti la fel de mult şi pensiile românilor.”, a declarat revoltat deputatul USR Cristian Ghinea.

Parlamentarii din USR îi acuză pe cei din PDL și PSD că ar putea aproba aceste venituri colosale, ceea ce ar putea face imposibilă majorarea celorlalte pensii din România.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI