Pensiile în 2021. Se reintră în regimul sărăcirii excesive a pensionarilor? Lovitură dură pentru români

Pensiile în 2021. Se reintră în regimul sărăcirii excesive a pensionarilor? Lovitură dură pentru români
Pensii 2021. Noul buget afectează pensiile mici

Pensii 2021. Dacă până la votul din Parlament pe marginea bugetului pentru 2021, mai erau ceva speranțe, acum nu se mai poate. Cu un buget de auseritate, primii care vor avea de suferit sunt pensionarii. Cei care vor suferi nu vor fi cei cu pensii mari, ci cei cu pensiile mici. Noua lege a pensiilor va fi schimbată total șiar efectele se vor vedea în buzunarele celor cu pensii de nimic.

Pensii 2021. Noul buget afectează pensiile mici

După două zile de scandaluri și acuze, în cele din urmă bugetul lui Florin Cîțu pentru anul 2021 a fost votat în Parlament. Din păcate, după nou predicție bugetară vor apărea și problemele, mai ales în cazul pensionarilor.

Analiștii financiari au tras semnale de alarmă încă de la momentul publicării proiectului în spațiul public. Acum acele avertizări și temeri se adeversc, iar necesitatea schimbării legii pensiilor pare mai aproape ca oricând. Pritnre cei care au încercat să explice care vor fi noile schimbări, se numără și econimistul Adrian Câciu, care scria pe Facebook:

”Din acest moment legea 127/2019 privind sistemul public de pensii este istorie. Odată cu aprobarea legilor bugetare fără acceptarea de amendamente se iese total din calendarul aplicării legii pensiilor. Se reintră în regimul saracirii excesive a pensionarilor cu menținerea inechitatilor. Cei mai loviți vor fi cei cu pensii mici.”, scrie economistul pe Facebook.

Pensionarii cu pensii mizere vor avea de suferit

Noile rectificări bugetare, anunțate pentru următoarele luni nu vor aduce nimic bun pentru pensionarii din România, mai ales cei cu pensii deja mici. Erau preconizate a fi recalclate pensiile a peste 5 milioane de oameni. În noile condiții se pare că aceste recalculări să nu mai aibă loc.

Nu se mai pune vorba nici de mărirea punctului de pensie sau a alocațiilor pentru copii. Cu un buget de austeritate nici anunțatele măriri la salariile minime brute nu se preconizează a se face. În acst context, economistul Adrian Câciu a criticat dur noul buget și modul în care a fost gestionat.

”Pentru ca guvernanții nu au acceptat nici macar cresterea nivelului indemnizației minime sociale(pensia minima) care rămâne înghețat la 800 de lei. Este dur ceea ce vă spun, dar asta este realitatea. V-au mințit în timp ce v-au furat voturile.

Rămân bani mai mulți de furat pentru ei. Atât si nimic mai mult. S-a distrus convergența reală. Se începe divergența accelerata. Cei bogați se vor îmbogăți, cei saraci vor sărăci. Asta e!”, a scris Adrian Câciu marți pe Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI