Pensii 2021. Raluca Turcan, anunț important pentru pensionari. Câte pensii s-au mărit deja

Pensii 2021. Raluca Turcan, anunț important pentru pensionari. Câte pensii s-au mărit deja

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a spus că peste 240.000 de dosare de pensii au fost evaluate în toată țara până la ora actuală.

Pensii 2021. Raluca Turcan, anunț important pentru pensionari

Raluca Turcan a scris un amplu mesaj pe Facebook în acest sens.

”70% dintre pensionarii din Covasna care au contestat în instanță deciziile de calculare sau recalculare a pensiilor au avut câștig de cauză. De altfel, suma plătită în primele luni ale acestui an pentru asistență juridică de către Casa de Pensii Covasna este de 22 000 lei, iar totalul achitat la nivel național în ultimii cinci ani depășește 40 de milioane de lei.

Sunt cifre care arată justețea reformei pe care am demarat-o în domeniul pensiilor și care are în vedere, pe de o parte, crearea unei baze de date electronice complete, la nivel național, care să cuprindă toate datele din dosarele de pensii și, pe de altă parte, o nouă lege care să readucă echitatea în sistem, prin introducerea tuturor elementelor esențiale de contributivitate în calculul pensiei.

În acest moment, am finalizat primele două etape ale procesului de evaluare a dosarelor de pensii la nivel național și se fac testări de soft pentru cea de-a treia etapă. Peste 240 000 de dosare au fost deja evaluate în toată țara, în paralel cu desfășurarea activității curente. La Casa de Pensii Covasna, pe lângă procesul de evaluare care s-a desfășurat într-un ritm bun, s-au recuperat toate restanțele la dosarele de pensii naționale cu termen depășit și mai sunt doar 15 dosare internaționale de soluționat”, a notat Raluca Turcan pe Facebook.

Raluca Turcan, anunt despre pensii
Raluca Turcan, anunt despre pensii

”Statul trebuie să dezvolte parteneriate între central, local şi mediul privat”

De asemenea, Raluca Turcan crede că statul trebuie să dezvolte parteneriate cu mediul privat ca să diversifice şi să îmbunățească serviciile de asistenţă socială.

”Statul singur nu poate să ajungă la toţi oamenii vulnerabili din această ţară şi (…) este obligat dacă vrea să-i sprijine pe cei vulnerabil să dezvolte parteneriate cu sistemul privat”, a spus Turcan.

”Eu, ca ministru, cred cu tărie că serviciile sociale pentru a fi eficiente trebuie să fie integrate. De asemenea, că statul trebuie să dezvolte parteneriate între central, local şi mediul privat, fie economic, fie nonguvernamental, că trebuie să existe nişte standardele minime de cost şi de calitate care trebuie respectate în materie de servicii sociale şi, de asemenea, ar trebui să existe competiţie liberă în materie de servicii sociale şi, acolo unde statul nu poate, să externalizeze.

Am văzut externalizarea dând rezultate excepţionale şi plecând de la aceste principii în care eu cred ca ministru, ne propunem să venim cu o serie de modificări legislative astfel încât să îmbunătăţim asistenţa socială în România”, a spus Raluca Turcan, în cadrul unei conferinţe de presă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI