Pensii 2020. Care este, de fapt, creșterea reală a pensiilor în România

Pensii 2020. Care este, de fapt, creșterea reală a pensiilor în România
Care este creșterea reală a pensiilor?

Fluctuația pensiilor de anul acesta: Prin ce emoții au trecut vârstinicii, care au fost promisiunile politicienilor și ce s-a pus în fapt?

Pensii 2020. Creșterea reală a pensiilor

Pensionarii români privesc neputincioși minciunile cum vin pe bandă rulantă din partea politicienilor. Pensiile nu vor fi majorate, lucru care li s-a promis deja de nenumărate ori. Fostul președinte al României susține că se știa foarte bine faptul că este imposibilă o majorare, în speță în aceste vremuri. Traian Băsescu s-a arătat supărat în cadrul unei discuții la România TV cu privire la suma lunară de care beneficiează vârstnicii. Acesta consideră că liberarii și social democrații nu sunt departe unii de ceilalți atunci când vine vorba despre acest subiect.

În acest context, fostul șef al statului susține că PNL nu a dat indexarea pensiilor de la 1 ianuarie a.c., așa cum era normal dacă urma să se aplice creșterea cu 14 procente. Seria de mărturii uimitoare nu s-a oprit doar la asta, pentru că Băsescu a mai precizat și că pensionarii au fost furați cu 904 de lei, adevărata majorare fiind de 3.5%, nu procentul care s-a speculat până acum. ”În acest an, ei au furat fiecare pensionar cu 904 lei. Dacă veneau cu indexarea de la 1 ianuarie până la 1 septembrie şi veneau cu 14% acum erau corecţi. Mărirea reală e de 3,5%”, a dezvăluit sursa citată.

Pensii 2020. Creșterea promisă vârstnicilor nu își va mai face apariția
Pensii 2020. Creșterea promisă vârstnicilor nu își va mai face apariția

”Ce mă supără pe mine? Că mint la fel ca şi PSD”

”Ce mă supără pe mine? Că mint la fel ca şi PSD. PSD spunea că dă 40% la pensii şi nu aveau cum s-o facă nici înainte de pandemie, dar într-o perioadă ca aceasta. Ca şi PSD, nu au dat indexările la 1 ianuarie şi vin acum şi spun v-am dat o creştere a punctului de pensie cu 14%”
Traian Băsescu (Sursa: România TV)