Penibilul din pliantele PSD pentru europarlamentare: de unde au fost luate pozele

de: Puiu Alexandru
05 04. 2019

PSD a început să distribuie pliante pentru campania electorală și, într-un mod previzibil, acestea ilustrează o realitate alternativă care nu are legătură cu România.

Toți pensionarii din România vor primi prin intermediul Poștei Române niște pliante din partea PSD. Acestea sunt menite să-i convingă să voteze cu Dragnea și ai lui la alegerile europarlamentare din luna mai.

Deși se mai dezbate în continuare legalitatea contractului dintre PSD și Poșta Română referitor la partajarea datelor despre pensionari, s-a mai descoperit o problemă cu acea ”campanie de informare”. În secțiunea despre sănătate din pliant, fotografiile folosite sunt departe de a ilustra realitatea din România.

O investigație a celor de la USR pe marginea pliantului a scos la iveală mai multe discrepanțe și dovezi de ”marketing mincinos”. Într-una dintre paginile din pliantul PSD este ilustrat un laborator de endoscopie din Germania ca și cum ar fi din țara noastră. Pe o altă pagină, se regăsește interiorul unui spital din Africa de Sud. Vizavi de sursa exactă a fotografiilor, este suficient să arunci o privire pe capturile de ecran asociate.

„PSD se laudă în fițuica de campanie cu un laborator de endoscopie din Germania și interiorul unui spital din Africa de Sud”, a afirmat Adrian Wiener, senator USR, medic și membru al Comisiei de Sănătate din Senat.

Poșta Română livrează pliantele PSD de promovare la alegerile europarlamentare din acest an în fiecare casă în care este prezent un pensionar, indiferent de tipul pensiei. Sunt incluse persoanele cu asigurări sociale, IOVR, invaliditate, SRI, MapN, MAI, agricultor sau de urmaș. Nu lipsesc nici pensionarii care au optat pentru plata pensiilor prin bancă, în cont curent sau cont de card, se arată în contractul dintre cele două parți, obținut de HotNews.ro.

Mai mult, Poșta s-a obligat să pună la dispoziția PSD „informații privind baza de date conținând înregistrări privind segmentul de destinatari selectat (n.a pensionarii), în măsura în care aceasta poate fi furnizată”. Deoarece această practică are mari șanse să încalce prevederile GDPR, PNL a depus o plângere la DNA ce vizează contractul dintre Poștă și PSD. Orban a insistat și pe faptul că PNL va da în judecată partidul lui Dragnea pe marginea aceluiași protocol cu Poșta Română.