Pe unde intră Moș Crăciun în casă. Răspunsul la întrebarea pusă de toți copiii

de: Anca Lupescu
11 12. 2023

Pe unde intră Moș Crăciun în casă? Cum reușește să facă asta într-o noapte? Știm că e echipat cu o sanie magică și opt reni zburători și livrează jucării copiilor din fiecare gospodărie din întreaga lume. Dar pe unde intră în case?

Problema care îi apăsă pe toți copiii cuminți

Navigarea în lume pentru a livra cadouri în Ajunul Crăciunului este, chiar și cu cea mai organizată operațiune din sediul Polului Nord, nu este deloc ușoară pentru Moș Crăciun.

Copiii știu din povești și legende că Moșul intră în casă pe hornul de la șemineu, dar ce face cu casele în care nu există un șemineu?

Citește și: Legenda uitată a lui Moș Crăciun: de la om viclean la cel mai bun

Imaginează-ți că a aterizat pe acoperiș cu sania și renii săi, doar pentru a constata că nu are șemineu pe unde să coboare.

Este o întrebare pusă de multe ori părinților în așteptarea vizitei lui Moș Crăciun. 

Poate fi o perioadă îngrijorătoare pentru cei mici care au fost cuminți tot anul în speranța că vor primi lucrurile pe care le-au cerut în scrisoare.

Moș Crăciun, desigur, este obișnuit cu această problemă. Până la urmă, o face de milioane de ani. Și are câteva trucuri în mânecă pentru a se asigura că acele bunătăți mult căutate sunt livrate.

Pe unde intră Moș Crăciun în casă?

Poate că mulți copii nu știau asta, dar Moș Crăciun are o cheie magică care îl face să poată intra în orice casă din lume. Atât de magică este cheia încât poate deschide orice ușă din față sau din spate. O ține într-un buzunar special al costumului său de Moș Crăciun.

El mai are pungi cu pulbere magică pe care o poate presăra peste orice gaură de cheie sau fereastră pentru a o deschide miraculos. Pulberea strălucește în culori ca ale curcubeului și este fabricată special la sediul său de către doamna Crăciun în fiecare an.

Citește și: Singurul târg de Crăciun din România într-o zonă de munte. Nu e într-un oraş, are un peisaj de poveste

Renii lui Moș Crăciun contribuie și ei la asigurarea că poate intra pentru a livra cadouri, lucrând cu animalele de companie ale familiei.

Poate nu știai asta, deoarece este un secret bine păstrat în Polul Nord, dar toți renii lui Moș Crăciun au un sistem de comunicare radio încorporat în coarnele lor, care avertizează animalele de companie – fie că este vorba de o pisică sau de un câine – că el este în drum spre ei.

Doar pentru o noapte în an, animalele din casă primesc puteri magice, astfel încât atunci când Moș Crăciun sosește și nu există șemineu, ele îl pot ajuta pe Moșul și ajutoarele lui să intre în casă și să lase cadourile.

Animalele de companie care îl ajută pe Moș Crăciun primesc și ele un cadou special sub formă recompensă.

Și să nu uităm că Moș Crăciun a fost în contact regulat pe tot parcursul anului cu mamele și tații pentru a verifica dacă cei mici sunt cuminți.

Citește și: Legenda lui Moș Crăciun. De ce împarte cadouri și care este povestea sacului magic VIDEO

Deci, nu trebuie să îți faci griji dacă nu ai șemineu. Moș Crăciun va putea să intre și să livreze cadourile oriunde locuiești, dacă cei din casă au fost cuminți pe tot parcursul anului.