Pe cine vrea PSD la Ministerul Justiției în locul lui Tudorel Toader

de: Ciprian Ioana
17 04. 2019

PSD l-a îndepărtat pe Tudorel Toader de la șefia Justiției, după ce i-a retras sprijinul politic. Acum, îi caută înlocuitor.

PSD ar vrea ca noul ministru al Justiției să fie Eugen Nicolicea. E propunerea care se pare că ar fi fost agreată în ședința CEx de miercuri. Potrivit unor informații venite din interior, social-democrații ar vrea ca noul ministru al Justiției să fie Eugen Nicolicea.

Eugen Nicolicea este cunoscut drept un susținător vehement al modificărilor din Justiție, cele cu consecințe grave pentru sistem.

În repetate rânduri, s-a pronunțat împotriva oficialilor europeni care au criticat puterea de la București. A criticat, de asemenea, și măsurile de monitorizare luate la adresa României, precum MCV – Mecanismul de Cooperare și Verificare.

Cine este Eugen Nicolicea, propus pentru Ministerul Justiției

Eugen Nicolicea este, în prezent, deputat PSD și a condus, în trecut, și Comisia Juridică din Camera Deputaților.

În ultima perioadă, a criticat dur prestația lui Tudorel Toader, cel care a refuzat să adopte ordonanțele de urgență dorite de PSD.

„Aici nu poate să îi nege nimeni ministrului că a început procesul de evaluare şi a început procesul de revocare, în cazul Laurei Codruţa Kovesi. La Lazăr se vede că a tărăgănat revocarea acestuia şi văd că îl lasă la pensie. Nu văd de ce ar trebui să se oprească şi să meargă mai departe în a cere revocarea. Se pare că a fost mai impresionat de activitatea domnul Lazăr şi i-a îngăduit să iasă la pensie”, spunea Eugen Nicolicea.

Nicolicea i-a reproșat lui Toader că se laudă cu lucruri pe care nu le-a făcut.

„În ceea ce priveşte calitatea de ministru, nu pot să vin cu critici, dar se lăuda cu ce lucruri nu a făcut. Spunea că nu a produs proiectul de coduri, proiectul pe legile justiţiei. Aici nu sunt de acord. Delimitarea pe care a făcut-o faţă de Parlament şi cei care susţin. Dacă sunt «proaste» e meritul Parlamentului. El înaintase Parlamentului legile lui Prună. De aceea, Parlamentul a trebuit să facă alte proiecte. Nu puteam să mergem cu legile lui Prună mai departe. A iniţiat-o selectiv, în sensul că anumite prevederi au încercat să fie implementate. Domnul Toader se lăuda că a făcut modificările pe care le-a impus CCR. Dacă faci doar ce spune Curtea tu cârpeşti, nu construieşti ceva nou. Ori dacă facă după ce Curtea decide, înseamnă că nu faci nimic înainte ca CCR să o ia înainte”.
Eugen Nicolicea, deputat PSD