Pe cine văd oamenii înainte de a muri, de fapt. Ei sunt cei care vestesc ultima suflare a celor dragi

Pe cine văd oamenii înainte de a muri, de fapt. Ei sunt cei care vestesc ultima suflare a celor dragi
Oamenii își văd prietenii sau rudele decedate, înainte de propria moarte

Specialiștii încă cercetează fenomenul morții și ce se întâmplă înainte și după ce organismul cedează. Unii dintre ei au pornit un nou studiu care indică pe cine este posibil să vezi înainte de a muri. Ce au spus unii dintre pacienți?

Ce se întâmplă înainte să mori? Pe cine este probabil să vezi atunci?

Un nou studiu realizat de specialiștii de la Colegiu Canisius din New York arată că majoritatea oamenilor sunt vizitați de rude și prieteni apropiați care au murit deja. În cazul unei morți cauzate de boli sau de bătrânețe, aceste vizite încep cu câteva luni înainte de moarte, pe măsură ce clipa cea neagră se apropie.

Mulți oameni au avut această credință de-a lungul timpului care arăta că cei care pășesc în neființă ajung să plece cu mintea la cei dragi ce îi așteaptă deja în altă lume, dar acesta este un studiu care atestă clar asta.

Cercetătorii au stabilit detaliul în cauză după ce au intervievat 66 de pacienți care au primit îngrijiri la finele vieții pe pământ și au spus că au văzut cel puțin o viziune, prin vise, cu cei dragi ce s-au dus deja, arată deseret.com.

Ce spun specialiștii?

„Pe măsură ce participanții se apropiau de moarte, visele/viziunile reconfortante ale defunctului au devenit mai răspândite”, au scris cercetătorii. „Impactul experiențelor înainte de moarte asupra persoanelor aflate pe moarte și asupra celor dragi poate fi profund semnificativ. …

Aceste viziuni pot apărea cu luni, săptămâni, zile sau ore înainte de moarte și, de obicei, reduc teama de a muri, făcând tranziția de la viață la moarte mai ușoară pentru cei care le experimentează.”

Viziunile pacienților

Participanții au mai susținut că viziunile lor despre prieteni și alte rude care au trecut în neființă au fost aproape reale. Prietenii și rudele care nu mai sunt nu reprezintă singurele viziuni avute de oamenii care se apropie să părăsească trupul.

Au fost anumite cazuri în care unii dintre ei au văzut frânturi din Rai, așa cum și l-au imaginat ei, fiind diferit de la persoană la persoană. De exemplu, Colton Burpo a spus că l-a văzut pe Iisus, care i-a spus lucruri pe care nu le știa despre familia sa. El a descris Raiul ca un loc în care oamenii se simt în pace deplină.

Cercetătorii au mai descoperit în anul 2014 că visele și astfel de previziuni reprezintă întocmai un alt pas din experiența către moarte. Ele reduc teama pacienților în fază terminală și pot fi și terapeutice. Concret, acestea vin cu un confort către oamenii care sunt la finele vieții pe pământ.