Paula Seling a fost chemată la Guvern după publicarea scrisorii artiștilor. Ce s-a întâmplat acolo

Paula Seling, chemată la Guvern în urma scrisorii adresate de artiști către autorități

Paula Seling a fost chemată la Guvern în urma scrisorii publice în care s-a semnat. Pe lângă numele acesteia au ieșit la rampă majoritatea artiștilor din România care trec prin momente foarte dificile în aceste vremuri când concertele și evenimentele le-au fost anulate sau care sunt alături de colegii de breaslă mai puțini norocoși. Aceștia speră să primească ajutor din partea autorităților.

Paula Seling, chemată la Guvern în urma publicării scrisorii artiștilor

Paula Seling le-a mărturisit urmăritorilor ei că a fost chemată la Guvern drept urmare a participării sale în scrisoarea artiștilor din România care cer ajutor din partea autorităților. Alături de solistă s-au aflat și alți colegi din breaslă. Artista a mărturisit că toți au fost primiți cu „bunăvoință și cu maximum de disponibilitate”. Următorul demers în acest context este menținearea dialogului pentru alegerea celor mai bune soluții. Aceasta a subliniat că speră ca scrisoarea să-și facă „efectul” și ca cei mai afectați de pandemie să se poată descurca mai ușor.

„Stimată Doamnă, Stimați Domni, Am luat la cunoștință că Ministerul Culturii, cu sprijinul Guvernului României, a elaborat un proiect de schemă de ajutor de stat pentru a veni în sprijinul sectorului cultural, ale cărui activități au fost sistate pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2. Însă am constatat cu surprindere că artiștii nu sunt incluși în planul Guvernului.

Citind cele cinci măsuri vizate în schema de ajutor de stat am observat că acestea se adresează doar operatorilor culturali, organizatorilor de festivaluri și evenimente culturale, organizatorilor de evenimente muzicale și stand-up comedy, vânzătorilor de bilete, librarilor și editorilor, artiștii nefiind incluși în niciuna dintre aceste măsuri. Considerăm că existența sectorului cultural depinde nu doar de organizatorii de evenimente, ci mai ales de artiști. Vă rugăm să includeți în schema de ajutor de stat și această entitate ca beneficiar eligibil al sumelor destinate ajutorării sectorului cultural”
Scrisoare către autorități

Semnatarii documentului

Adda, Alb Negru, Alessia, Alexia, Ami, Amna, Anda Adam, Andreea Bănică, Antonia, Alex Mladin, Bella Santiago, Bere Gratis, Bogdan Gridan, Bogdan Medvedi, Carla’s Dreams, Cargo, Cezar Guna, Compact, Connect-R, Cristina Vasiu, Dara, Datina, Debu, Delia, Delia Rus, Diana Brescan, Direcția 5, DJ Project, Doddy, Edward Maya, Edward Sanda, Ellianne, EMMA, Etno, Fidas, Florin Ristei, Florian Rus, Friends, Gabriel Huiban, Gipsy Casual, Gloria & Balkan, Gran Error, Holograf, Hevito, Ho-ra, Horia Brenciu, Hvnds, Inna, Iris – Cristi Minculescu, Valter & Boro, Iris – Nelu Dumitrescu, Ionică Moroșanu, Jo, Jerry-Co, Kempes, Lavinia Goste, Lora, Loredana, Marius Zorilă, Manuel Riva, Mark Stam, Matteo, Maximilian, Mellinna, Misha, Misha Miller, Mr. Vik, Narcotic Sound, Olivia Addams, Paula Seling, Puya, Ro-Mania, Roxana Nemeș, Roxen, Ruby, Sasha Lopez, Shift, Sickotoy, Smiley, Sonny Flame, Spike, Sylvia by dj Rynno, Ștefan Bănică, Tavi Clonda, The Motans, Tobi Ibitoye, Trooper, Vama, Viky Red/ Pax, Voltaj, Vunk, wrs, 3 Sud Est, 6teen

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI