18 mai 2021 | 08:43

Patronul restaurantului Beirut a murit. În localul din Constanța au murit 3 tinere în 2014

News
Patronul restaurantului Beirut a murit. În localul din Constanța au murit 3 tinere în 2014
A murit George Karam, patronul restaurantului Beirut

În urmă cu puțin timp a fost anunțată moartea lui George Karam, patronul restaurantului Beirut din Constanța, acolo unde în 2014, trei tinere au ars de vii la un etaj superior al localului. Bărbatul se afla în închisoare , solicitând de curând suspendarea executării pedepsei de 8 ani, o lună și zece zile pe care o avea de ispășit, pe motive medicale.

Ce probleme de sănătate avea George Karam

Cu puțin timp înainte de moartea sa, George Karam solicitase întreruperea pedepsei, suferind de mai multe afecțiuni medicale, printre care și insuficiență cardiacă, ulcer gastroduodenal și alte afecțiuni cauzate de vârsta înaintată, potrivit Replica de Constanța.

Acesta a intrat în vizorul procurorilor după tragedia din aprilie 2014, atunci când un incendiu a cuprins întreg restaurantul “Beirut”, pe care acesta îl avea în proprietate, iar trei fete și-au pierdut viața, arzând de vii, după ce au rămas blocate într-un vestiar de la mansardă. Două dintre acestea Nicoleta Vasiliţeanu şi Mihaela Tucă, erau dansatoare, iar Nicoleta Cengher era cântăreață, urmând să organizeze un spectacol pentru clienții localului. O a patra dansatoare, Nicoleta Buirencu, a scăpat cu viaţă, fiind găsită inconştientă pe scări.

În urma tragediei, trei familii au rămas marcate pe viață, ducându-și crucea grea a morții copiilor. În schimb, patronul restaurantului a susținut încă de pe atunci că acest incendiu a fost provocat de o mână criminal, încercând să scape de pedeapsă.

În cele din urmă, s-a descoperit că libanezul construise restaurantul “Beirut” fără autorizații, iar ulterior, acesta a făcut modificări în interior fără a avea niciun aviz legal.

Ce au decis judecătorii în cazul condamnării lui George Karam

După îndelungi cercetări, anchetatorii au dispus trimiterea lui George Karam în judecată, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de distrugere din culpă, una privind infracțiunea de neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, a infracţiunii de realizare a construcţiilor cu nerespectarea cerinţelor esenţiale a existenţei acestora – forma agravată, a infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, a infracţiunii de construirea fără autorizaţie într-o zonă construită protejată, a infracţiunii de primire în muncă a unor persoane fără încheierea contractelor de muncă, precum şi a 40 de infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură private, potrivit comunicatului transmis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la condamnarea definitivă a acestuia.

Astfel, pe data de 20 noiembie 2019, acuzatul a primit sentința finală de 8 ani și o lună condamnare cu executare, alături de alte nume implicate în afacerile ilegale pe care acesta l-a desfășurat.

Imediat după condamnare, acesta a încercat să se sustragă de la ispășirea pedepsei, ascunzându-se la pensiunea sa din Cluj, unde a fost găsit o lună mai târziu.

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, afaceristul libanez a fost obligat de instanță să plătească 1 milion de euro daune morale familiilor îndurerate. Vestea morții sale a fost anunțată de fiul său pe o rețea de socialiare, în urmă cu puțin timp.

Vezi imagini video din momentul tragediei:

PlaySport
Ea e soția superbă a atacantului de la Dinamo! Cum arată când rămâne în costum de baie
Ego.ro
Dumnezeule! Cât de frumoasă este iubita lui Pescobar. De asta o ține ascunsă
Digi24
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel către aliații NATO
Cancan.ro
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
GSP.ro
Cristian Gațu a recunoscut relația cu menajera familiei » S-a afișat în public cu femeia cu 27 de ani mai tânără decât soția lui: „Nu mă simt vinovat”
Stirile PROTV
Zece ore a fost violată de iubitul ei și prietenul acestuia, în Alba. Coșmarul trăit de o femeie în casa partenerului ei
Romania TV
Ce salarii mizerabile aveau angajaţii de la Gaşca Zurli. Un fost component al trupei a rupt tăcerea: "Am lucrat de luni pana duminică, până la unu noaptea!"
Capital.ro
Ungaria stă pe o COMOARĂ! Ungurii au făcut descoperirea de zeci de miliarde de euro
EVZ.ro
Tzancă Uraganu, de urgență la spital. Ce a pățit familia manelistului
Adevarul
Marele baraj din Valea Jiului, investiția care a ajuns atracție turistică, dar nu va fi terminată niciodată FOTO
BZI.ro
Scandal cât casa la Gașca Zurli: Angajații Mirelei Retegan aveau salarii mizerabile!
Spynews.ro
Artiștii din România îl plâng pe George Nicolescu, cântărețul orb care a murit la 74 de ani. Mesajele de durere ale colegilor de breaslă
Libertatea.ro
„Nu cred!” Un brașovean și-a construit legal o „vilă” pe un bloc cu 8 etaje: „Există contract de vânzare cumpărare”
Sport.ro
FOTO Imaginea pentru care 'cea mai sexy femeie' din lume a primit peste 100.000 de euro: "O adevărată zeiță!"
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Atentie, imagini sensibile! Un martor cheie a postat imagini de la crima care a socat Romania. FOTO
Redactia.ro
Acum lista e completă: așa arată topul favoritelor la câștigarea EURO! Situație bizară cu România
Digisport.ro
Ce spune Cătălin Scărlătescu despre noii jurați de la Chefi la Cuțite: „Asta i-a și făcut să ajungă acolo în locul nostru”
Click.ro
Primele imagini cu Gianina Crișan, iubita lui Pescobar, după ce a născut! Cum s-a filmat tânăra la două săptămâni de când a devenit mamă
Viva.ro
Imagini virale cu dictatorul din Belarus. Cu un cățel alb și pufos în brațe, Lukașenko vorbește cu generalii despre atacarea Poloniei
Digi24
O româncă din Spania a crezut că Brad Pitt a văzut-o pe TikTok și s-a îndrăgostit de ea. Apoi i-a cerut bani
Digi24
Retrasă din lumea mondenă, fosta bombă sexy e de nerecunoscut! S-a apucat de scris cărți de bucate
Unica.ro
Viața la bloc. Ce nu are voie să-ți facă administratorul. E ilegal!
EVZ.ro
Loredana Groza, gest emoționant pentru Petra, tânăra nevăzătoare devenită virală în mediul online. Cum a surprins-o marea artistă / VIDEO
Spynews
Îți vine amenda direct acasă! Șoferii vor fi sancționați automat. Nu mai scapă nimeni
Capital.ro
Vom plăti taxe și impozite mai mari pe proprietăți. Când va intra în vigoare
Antena 3
Antonia a renunțat la haine și a pozat provocator. Viitoarea soție a lui Alex Velea a făcut furori
TV Mania
A împlinit 69 de ani, dar cu greu i-ai putea da mai mult de 40 de ani. O mai recunosti?
Avantaje
VOUCHERE pentru angajații din PRIVAT! Anunțul ministrului Muncii
Mediaflux
Artiștii din România îl plâng pe George Nicolescu, cântărețul orb care a murit la 74 de ani. Mesajele de durere ale colegilor de breaslă
Spynews.ro
Testul de atenție pe care numai geniile îl rezolvă: găsește ardeiul desenat!
Realitatea.net
Bebelușul pietrificat care a stat 56 de ani în burta mamei. Cum a fost posibil cazul uluitor și ce s-a întâmplat cu femeia
Antena 1
Rușii, nervoși că baza Kogălniceanu se extinde: 'Va fi prima țintă'. Ne pregătim de război?
Shtiu.ro