18 mai 2021 | 08:43

Patronul restaurantului Beirut a murit. În localul din Constanța au murit 3 tinere în 2014

News
Patronul restaurantului Beirut a murit. În localul din Constanța au murit 3 tinere în 2014
A murit George Karam, patronul restaurantului Beirut

În urmă cu puțin timp a fost anunțată moartea lui George Karam, patronul restaurantului Beirut din Constanța, acolo unde în 2014, trei tinere au ars de vii la un etaj superior al localului. Bărbatul se afla în închisoare , solicitând de curând suspendarea executării pedepsei de 8 ani, o lună și zece zile pe care o avea de ispășit, pe motive medicale.

Ce probleme de sănătate avea George Karam

Cu puțin timp înainte de moartea sa, George Karam solicitase întreruperea pedepsei, suferind de mai multe afecțiuni medicale, printre care și insuficiență cardiacă, ulcer gastroduodenal și alte afecțiuni cauzate de vârsta înaintată, potrivit Replica de Constanța.

Acesta a intrat în vizorul procurorilor după tragedia din aprilie 2014, atunci când un incendiu a cuprins întreg restaurantul “Beirut”, pe care acesta îl avea în proprietate, iar trei fete și-au pierdut viața, arzând de vii, după ce au rămas blocate într-un vestiar de la mansardă. Două dintre acestea Nicoleta Vasiliţeanu şi Mihaela Tucă, erau dansatoare, iar Nicoleta Cengher era cântăreață, urmând să organizeze un spectacol pentru clienții localului. O a patra dansatoare, Nicoleta Buirencu, a scăpat cu viaţă, fiind găsită inconştientă pe scări.

În urma tragediei, trei familii au rămas marcate pe viață, ducându-și crucea grea a morții copiilor. În schimb, patronul restaurantului a susținut încă de pe atunci că acest incendiu a fost provocat de o mână criminal, încercând să scape de pedeapsă.

În cele din urmă, s-a descoperit că libanezul construise restaurantul “Beirut” fără autorizații, iar ulterior, acesta a făcut modificări în interior fără a avea niciun aviz legal.

Ce au decis judecătorii în cazul condamnării lui George Karam

După îndelungi cercetări, anchetatorii au dispus trimiterea lui George Karam în judecată, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de distrugere din culpă, una privind infracțiunea de neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, a infracţiunii de realizare a construcţiilor cu nerespectarea cerinţelor esenţiale a existenţei acestora – forma agravată, a infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, a infracţiunii de construirea fără autorizaţie într-o zonă construită protejată, a infracţiunii de primire în muncă a unor persoane fără încheierea contractelor de muncă, precum şi a 40 de infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură private, potrivit comunicatului transmis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la condamnarea definitivă a acestuia.

Astfel, pe data de 20 noiembie 2019, acuzatul a primit sentința finală de 8 ani și o lună condamnare cu executare, alături de alte nume implicate în afacerile ilegale pe care acesta l-a desfășurat.

Imediat după condamnare, acesta a încercat să se sustragă de la ispășirea pedepsei, ascunzându-se la pensiunea sa din Cluj, unde a fost găsit o lună mai târziu.

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, afaceristul libanez a fost obligat de instanță să plătească 1 milion de euro daune morale familiilor îndurerate. Vestea morții sale a fost anunțată de fiul său pe o rețea de socialiare, în urmă cu puțin timp.

Vezi imagini video din momentul tragediei:

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Vreme extremă în România. ANM a emis alertă
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Vestea DESPRE PENSII pe care o așteptau milioane de români. SE PREGĂTEȘTE egea la Guvern
Capital.ro
Prime de Paşte oferite de angajatorii români. 7 din 10 companii vor oferi beneficii extra
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Locuri de MUNCĂ disponibile! Se oferă SALARII de 6.500 de lei
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro